Scene de desene animate în Parlament: partidele, speriate de Ponta, au renunțat la 140 milioane lei! Dobre (PRO România Constanța): „Vor încerca din nou la rectificarea bugetară!”

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, târziu în noaptea de marți spre miercuri, raport favorabil pentru bugetul Autorității Electorale Permanente (AEP), cu 22 de voturi pentru și două împotrivă, în forma diminuată. Inițial, bugetul alocat acesteia era de 582,8 milioane de lei, o creștere de 163,6% față de anul trecut. Astfel, comisiile au aprobat amendamentul prin care este diminuat cu 140 de milioane de lei bugetul AEP, precum și creditele de angajament cu aceeași sumă, pentru a se asigura încadrarea în deficitul bugetar. Suma provine de la subvenționarea activității partidelor politice, potrivit Legii nr. 336/2006, pentru partidele care au participat în alegerile din anul 2016, locale și parlamentare, astfel încât suma rămasă în total pentru acestea este de 255,813 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI:

Atmosfera din Parlament este tensionată și aglomerată în această perioadă, pe fondul discuțiilor pe bugetul de stat. Până și diminuarea subvenționării partidelor politice s-a făcut amatorește, întrucât ședința programată pentru marți, la ora 17:15, a fost amânată pentru 23:00 când s-a aflat că Victor Ponta, inițiatorul amendamentului de diminuare, dorește să participe la ședință!

„Aseară am „crăpat obrazul gros” al șefilor de la PSD și ALDE / au cedat 140 de milioane de lei (din cei peste 400) pe care îi puseseră în Buget pentru partidele politice! Este doar un sfert de victorie – dar e importantă! Trebuie să luptăm în continuare ca și restul de 270 de milioane de lei să fie folosiți pentru oameni și nu pentru Partide – bătălia noastră va continua! Am dovedit că lui Dragnea îi este frică doar de ProRomania- și doar ProRomania poate să îl oprească pe Dragnea și gașca lui de hoți și analfabete din distrugerea totală a țării!”, a spus Victor Ponta.

Vestea l-a bucurat și pe deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, care, printre altele, a mai precizat că atenția trebuie să rămână activă și în perioada următoare, întrucât se va încerca o creștere a subvenționării partidelor la rectificările bugetare.

„Este încă un punct în plus pentru PRO România, dar asta nu înseamnă că războiul s-a terminat! Războiul va continua! Trebuie urmărit ce se va întâmpla la rectificările bugetare, va fi una în vară și una în toamnă, unde vor încerca să mărească din nou! Eu așa cred, că nu se vor stăpâni, pentru că vor urma alegerile prezidențiale în toamnă și iarnă. Într-adevăr, este un punct câștigat în ceea ce ne privește, dar trebuie să urmărim ce se va întâmpla la următoarele mișcări privind rectificările bugetare”, a spus deputatul Mircea Titus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *