Spread the love

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a adoptat sâmbătă o Hotărâre pentru instituirea unor măsuri pentru evitarea răspândirii COVID-19 (coronavirus). Deciziile au fost luate după ce s-a intrat în Scenariul 3 (peste 101 de bolnavi de coronavirus). Prin hotărârea CNSSU au fost aprobate, recomandările ”Grupului de analiză”, iar printre acestea se regăsește următoarea măsură:

Instituirea măsurii de izolare preventivă a personalului esențial pentru asigurarea funcționării Centralei Nuclear-Electrice CNE Cernavodă, în concordanță cu prevederile Planului de continuitate a activităților de bază în cazul unei epidemii/pandemii.

Membrii Guvernului și oficiali de rang înalt din instituțiile aparținând sistemului național de securitate și apărare, pot ieși din izolare, cu păstrarea distanței de minimum 5 m față de alte persoane care nu se află în izolare și cu obligativitatea portului măștii de protecție, exclusiv pentru exercitarea obligațiilor expres prevăzute de Constituție și strict pe durata exercitării acestor obligații.

Până astăzi, 14 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 102 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 102 cetățeni care au contactat virusul, șase sunt declarați vindecați și au fost externați. Șapte cazuri sunt confirmate la Constanța.

La nivelul județului Constanța, sâmbătă după-amiază situația se prezenta astfel:

  • 31 carantinați,
  • 761 autoizolare,
  • 7 cazuri confirmate.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *