Scandalul „Rabla pentru electrocasnice” BUBUIE în Executiv: Fechet i-a cerut premierului Ciucă să-l demită pe șeful AFM

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a transmis marți premierului interimar al României, Nicolae Ciucă, propunerea de revocare din funcţie a preşedintelui Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), Dan – Cătălin Vatamanu, având în vedere anunţul de astăzi al AFM privind amânarea demarării Programului Rabla pentru Electrocasnice, informează ministerul printr-un comunicat. De asemenea, ministrul Mediului a trimis corpul de control la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Este inadmisibil ca un program atât aşteptat de cetăţeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcţiona, deşi avea toate premisele să o facă! În ultima lună am primit asigurări constante, inclusiv ieri (luni n.r), că nu există probleme tehnice care ar putea împiedica demararea programului. În opinia mea, o astfel de atitudine este imposibil de tolerat: să anunţi populaţia cu câteva minute înainte de startul programului că sistemul nu este apt pentru preluarea şi înregistrarea solicitărilor celor care aplică pentru vouchere electronice, indiferent de motiv. Rabla Electrocasnice este un program care anul acesta are un buget dublu faţă de cel din 2018 şi o listă de echipamente cu mult extinsă faţă de ediţiile anterioare. Un astfel de program, gândit la scară atât de largă şi cu finanţare pentru cel puţin 100.000 de români, nu poate fi împiedicat de cei care şi-au asumat un sistem electronic de emitere a voucherelor şi care astăzi este nefuncţional. Am transmis către premierul României cererea de revocare din funcţie a preşedintelui AFM. Între timp, aştept ca AFM să-mi comunice urgent termenul la care Rabla Electrocasnice poate începe„, a declarat Fechet.

Ulterior, ministrul Mediului a anunţat că va trimite corpul de control la Administraţia Fondului pentru Mediu. AFM a transmis marţi că amână startul Programului „Rabla pentru Electrocasnice” până la o dată ulterioară, din cauza unor probleme ce ţin de securitatea cibernetică a aplicaţiei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.