Scandalul ia amploare la Mangalia. PNL: „PSD nu votează proiectele”. PSD: „Primarul dă ilegal locuri de casă”

Organizația Mangalia a Partidului Național Liberal acuză aleșii locali ai PSD că blochează ședințele de Consiliu Local la care ar trebui adoptate proiecte de interes pentru comunitate.

„Ultimul exemplu este sedința ordinară de astăzi, 28 martie a.c., de la care consilierii PSD au absentat, refuzând astfel să dezbată și să aprobe mai multe proiecte importante, printre care: acordarea de loturi gratuite de case pentru tineri, burse pentru elevi, repartizarea de locuințe ANL, precum și alte măsuri cu caracter social”, susțin cei de la PNL Mangalia.

Radu„Organizația PNL Mangalia face apel la consilierii social-democrați să își respecte mandatele primite din partea cetățenilor la alegerile din 2012 și să se prezinte la ședințele Consiliului Local, convocate de primarul municipiului (Cristian Radu – n.r., FOTO). Respectarea legii și a statutului de ales local trebuie să primeze în fața oricăror jocuri politice și interese electorale conjunturale (sic!)”, mai anunță cei de la PNL Mangalia.

 

„Consilierii locali au locuri de muncă. Nu suntem la dispoziția primarului”

În replică, PSD se apără, susținând că orele la care sunt chemați la ședințele de consiliu local sunt nepotrivite.

Foleanu„Domnul primar convoacă ședințele intenționat la ore nepotrivite. Astăzi, a convocat ședința de consiliu la ora 11:00. Consilierii locali au serviciu, nu sunt șomeri și merg la muncă! Într-adevăr, astăzi, nu au fost prezenți majoritatea consilierilor în sală să se poată susține ședința. L-am rugat în repetate rânduri să convoace ședințele la ora 17:00, la 18:00, când ne terminăm fiecare activitățile profesionale. Dacă dânsul are impresia că îi stăm la dispoziție când vine de la Constanța la Mangalia să facă ședințe, se înșeală!”, a spus consilierul social-democrat, Paul Foleanu (FOTO), pentru TOMIS NEWS.

„Nu a construit un apartament în patru ani”

În ceea ce privește acordarea de loturi gratuite de case pentru tineri sau repartizarea de locuințe ANL, Foleanu a luat foc și a precizat că măsura dorită de primarul Cristian Radu este electorală și ilegală.

„Domnul Radu Cristian de când este primar în Mangalia, adică din 2012, nu a construit nici un apartament, nici o casă și nu a repartizat nici un lot de casă! Astăzi, electoral vine să aprobăm un PUZ, în care sunt cuprinse loturi de casă. Dânsul, în mod mincinos, încearcă să manipuleze cetățenii Mangaliei și să le prezinte că un număr de 320 de loturi, în urma aprobării acestui PUZ, vor fi repartizate tinerilor sub 35 de ani din Mangalia, pe legea 15. Putea să facă această repartiție de patru ani, de când este primar, nu cu două luni înainte de alegeri. În primărie sunt 800 de dosare cu cereri ale tinerilor pentru locuri de casă și ar fi trebuit să scoată măcar 800 de loturi și să îi mulțumească pe toți. Mai mult decât atât, condițiile pentru a obține un loc de casă sunt discriminatorii, adică cei cu bani au prioritate în fața celor fără bani. Ca să obții un loc de casă, trebuie să ai un depozit de minim 25.000 lei în cont. Noi vom vota acest PUZ, deși am repetat de nenumărate ori domnului primar că trebuie să soluționeze dosarele pe legea 10, de revendicări. Are, la ora actuală, 80 de dosare nesoluționate! Este ilegal să dai terenuri sub orice formă, fără să finalizezi procedurile de pe legea 10. Totuși, noi o să votăm, în ședința pe care am înțeles că a reconvocat-o pentru lunea viitoarea, la orele 16:00, acest proiect și toate proiectele pe care le considerăm utile pentru cetățeni”, a concluzionat Paul Foleanu, pentru TOMIS NEWS.

1 Trackback / Pingback

  1. Mangalia News - Scandalul ia amploare la Mangalia. PNL: „PSD nu votează proiectele”. PSD: „Primarul dă ilegal locuri de casă”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*