Spread the love

Ședință fulger, duminică, organizată de delegația permanentă teritorială a ALDE Constanța. Jean Paul Tucan, vicepreședinte la nivel național, a fost maestrul de ceremonii al unei ordine de zi plină de propuneri care au trecut „ca prin brânză” prin votul delegaților prezenți. S-a produs o adevărată răsturnare de situație, Tucan instrumentând cu o foarte mare lejeritate pulverizarea actualului președinte al ALDE, Mircea Banias și a apropiaților săi. Vorbim aici de fratele președintelui, Emil Banias, căruia i s-a retras sprijinul politic și a pierdut mandatul de consilier județean! Nu a scăpat nici secretarul general, Anton Mangiurea, acuzat că a falsificat procese verbale. În această ședință, practic, Mircea Banias s-a trezit că aproape toți colegii din partid l-au abandonat și s-au întors împotriva lui.

„Vot de blam în familie, ca să nu se supere domnii…”

Tucan și-a manifestat sarcasmul după ședința de duminică, susținând că votul de blam s-a dat „în familie, ca să nu se supere domnii”. De asemenea, acuzațiile au fost foarte clare: ședințe inexistente, cu procese verbale aferente, complet nestatutar și, evident, ilegal.

„Nu cred că este normal ca un președinte de filială, vorbesc acum în calitate de vicepreședinte la nivel național, căruia noi toți i-am dat sprijinul ca să ajungă într-o funcție de demnitate înaltă să se comporte precum de proprietar de SRL. Suntem un partid, avem un statut, trebuie să respectăm președinții de organizații, dânsul a încălcat conștient statutul, punându-l pe domnul secretar Mangiurea să falsifice în repetate rânduri procese verbale de ședință, să nu convoace ședințele… noi am aflat cu stupoare că au existat 7-8 procese verbale cu 7-8 membri în biroul județean, o nebunie! (…) Votul de blam i l-am dat domnului deputat Mircea Banias și retragerea sprijinului politic domnului Emil Banias, a fost un vot de blam în familie, ca să nu se supere domnii! Pentru că nu s-a respectat statutul, nu s-au organizat alegeri în localități, nu s-a respectat biroul județean, președintele nostru a lipsit de la ședințe, a închis sediul partidului! Aici nu e SRL sau proprietatea cuiva! (…) Noi am trimis un vot de blam către Biroul Național, care va decide! El (Mircea Banias – n.r.) nu mai are sprijinul organizației județene, dar Biroul Național va decide! Înainte să divorțez de tine, te anunț că mi-am găsit pe alta… (…) Astăzi am pornit cu dreptul să cerem un președinte pentru că o organizație politică cu doi președinți, cu conducere bicefală, ajunge unde suntem astăzi. Nu putem să avem o comandă la stânga și una la dreapta în fiecare zi și să fracționăm partidul după placul fiecăruia. (…) Delegația permanentă s-a convocat conform statutului, vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi are dreptul să convoace și cu 2/3 din organizațiile județene! Marele absent de astăzi a fost domnul Vrabie! Nu știm de ce nu a venit”, a spus Jean Paul Tucan.

Prezent la ședința de duminică a delegației permanente, fostul senator Christian Gigi Chiru și-a exprimat bucuria că, în sfârșit, există o astfel de întrunire, care nu a avut loc în perioada lui Mircea Banias.

„După un an de zile de când am devenit membru al acestei organizații este prima dată când avem o ședință de delegație permanentă județeană care se întrunește statutar și ia decizii statutare. Astăzi am primit cu bucurie această ședință și sper să fie de bun augur și de aici încolo, periodic, să avem o astfel de ședință teritorială. (…) Nu știu să vă spun (de ce Banias nu a fost prezent – n.r.), probabil că domnul președinte Banias vrea să conteste această ședință, e dreptul dumnealui, o poate face, nu știu care sunt motivele pentru ca lipsit”, a spus Christian Gigi Chiru, pentru TOMIS NEWS.

Banias: „Cum să fiu invitat la o ședință pe care doar eu o convoc și nu am convocat-o?”

În apărarea sa, deputatul Mircea Banias susține că tot ceea ce s-a întâmplat duminică se lovește de nulitate, întrucât, statutar, nu există o astfel de delegație și, dacă ar exista, doar el, în calitate de președinte, ar putea să o convoace, lucru pe care nu l-a făcut!

„Ce fel de ședință a fost? Că eu nu știu! Potrivit statutului partidului nostru, nu există delegația permanentă și dacă ar fi existat… până la primul congres de alegeri în partid nu s-a constituit și, chir dacă era, trebuia să fie convocată de președinte, dar eu nu am făcut așa ceva! Nu știu cine a convocat-o… Nu are calitatea domnul Tucan să mă invite pe mine, nu are nici o funcție în organizația județeană! Cine e domnul Tucan? Cine e domnul Tucan care să mă invite la o ședință pe care trebuie să o invit eu? A fost o adunare nestatutară, la care nu au participat organizațiile municipale Constanța, Medgidia… E o chestiune complet nestatutară! Tot ce au hotărât ei acolo se lovește de nulitate, e egal cu zero! Cineva face deranj în partid, ALDE e un partid mic cu șanse să crească, dar atâta vreme cât oameni care nu au nici o calitate fac ședințe și votează lucruri nestatutare, mi-e teamă că viitorul nu e promițător… Cineva de la Constanța e deranjat de faptul că suntem într-o alianță de organizare cu PSD și e deranjat de treaba asta”, a spus deputatul Mircea Banias, pentru TOMIS NEWS.

Se rupe alianța cu PSD? Se face delegație de negocieri!

Una din concluziile ședinței de duminică, convocată de Jean Paul Tucan, a fost formarea unei comisii de negociere cu partenerii locali de guvernare, adică PSD. Prezent și el la ședință, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Daniel Learciu, nu a avut nimic împotriva acuzațiilor lui Tucan și a primarului ALDE de la Hârșova, Viorel Ionescu, aduse împotriva PSD. Drept urmare, se va forma o comisie de negociere cu PSD! Practic, ruperea alianței și schimbarea configurației politice în guvernarea județului devine de astăzi o realitate.

„Va urma o ședință de negociere dacă vor dori colegii de la PSD să aibă o discuție, în care vom ridica problemele ridicate de noi din teritoriu, pentru a le stinge! Din punctul meu de vedere, colegii de la PSD nu au ascultat solicitările noastre pentru că nu au vrut sau pentru că președintele nostru, domnul Banias, nu le-a ridicat și… s-au adunat și nu s-au discutat!”, a spus Viorel Ionescu, pentru TOMIS NEWS.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *