SCANDAL între Țuțuianu și Huțucă. „Cu discotecarul dezmembrat vor la guvernare? Îmi cer eu scuze constănțenilor în numele lui”

Răfuieli mari între președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă și președintele Consiliului Județean Constanța, social-democratul Marius Horia Țuțuianu. Suntem în campanie electorală și, dincolo de prezidențialele de rigoare, temele locale nu pot fi ignorate. Ocazional, cele două tabere își aduc aminte de faptul că fiecare este… mai bun și trebuie să guverneze.

Luni, Huțucă a reluat tema primarilor PNL care, la nivel național, excelează în privința absorbției fondurilor europene și l-a atacat pe Țuțuianu.

„PSD Constanța și Horia Țuțuianu au atins pragul critic al deznădejdii și încep să se laude cu realizările și investițiile primarilor liberali. Știm că le este greu să se uite în ograda lor, acolo unde sărăcia și neputința țin localitățile și județul captiv sub mantia roșie a PSD. După 3 ani de administrație, Horia Țuțuianu pur și simplu nu a găsit niciun primar pesedist pe care să îl scoată în față și să-l țintuiască la panoul de onoare al partidului, să îl prezinte ca pe victoria socialismului de debara al PSD Constanța. Îi înțelegem că la ei în partid nu au cu ce și cu cine, că nu pot ieși în fața electoratului cu eșecurile propriilor administrații. Așa că pesediștii de la județ bat toba și se scuipă unul pe altul de deochi cu munca primarilor PNL, agățându-se de proiectele liberalilor ca Viorica de clanța Guvernului. Este adevărat domnule Țuțuianu! Aveți dreptate când transmiteți propriului dvs electorat că administrațiile liberale sunt cele mai performante, că primarii PNL au atras 80% din fondurile europene din județul Constanța, că orașe precum Eforie, Techirghiol sau Ovidiu au cheltuit, fiecare, de 2-3 ori mai mulți bani europeni decât perla coroanei voastre, Făgădău! Și pentru că admirați atât de mult administrațiile liberale, care spre deosebire de dvs știu să se pună în slujba și interesul cetățenilor, vă asigurăm domnilor pesediști că sub PNL județul Constanța se va scutura de bruma PSD a incompetenței și corupției!”, a spus Huțucă.

Față în față cu asediul liberal, Țuțuianu l-a ironizat pe deputatul Bogdan Huțucă, susținând că primarii liberali ar fi performanți pentru că… guvernează PSD.

„Delfinariul, Casa Soarelui, Laboratorul de explorări funcționale de la Spitalul Județean, CT, RMN, Secția de gastro, 17 ambulanțe noi, Centrul de Sănătate Năvodari, baze sportive multifuncționale în mai multe localități, patru contracte de finanțare destinate persoanelor din sistemul de protecție socială, rețea de gaze în Limanu, 2 Mai și Vama Veche și, nu în ultimul rând, județul Constanța pe locul 3 în clasamentul zonelor care au atras cele mai multe fonduri europene în exercițiul financiar 2014 – 2020. Sunt doar câteva din obiectivele pe care le-am realizat în acest mandat la Consiliul Județean Constanța. Domnul Huțucă le cunoaște și nu le poate nega! La fel ca mentorul lui, discotecarul dezmembrat care se vrea premier (Ludovic Orban – n.r.), preferă să ascundă aceste realizări pentru cetățenii județului Constanța și le aruncă în față, într-un mod jenant, expresii mizerabile (precum „pragul critic al deznădejdii” sau „pesediștii de la județ bat toba și se scuipă unul pe altul de deochi” – n.r.). Cu astfel de afirmații vor să vină la guvernare? Sunt convins că nici el nu crede asta, dar așa i-au zis pe linie de partid să spună. Îi reamintesc lui Huțucă faptul că „administrațiile liberale sunt mai performante” atunci când la guvernare este… PSD! Să spună domnul Huțucă cine reabilitează clădirea Liceului Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiolul liberal? Sau cine finanțează lucrările de reabilitare a Lacului Techirghiol? Sau cine a construit școala și grădinița, ambele noi, în satul Poiana, din orașul liberal Ovidiu? Pentru aceste întrebări este un singur răspuns: PSD. Același răspuns îl au pentru domnul Huțucă și toți primarii liberali din județ. PNDL, pentru care m-am zbătut, pentru toți primarii, indiferent de culoarea politică, este funcțional și necesar oricărei administrații locale. Diferența dintre mine și domnul Huțucă este că eu nu mă adresez propriului electorat, ci tuturor locuitorilor județului Constanța, care ne-au mandatat să le aducem bunăstare și asta facem. Regret că un om politic ca Huțucă încheie o declarație politică cu referiri la incompetență și corupție. Sunt dezamăgit și îmi cer eu scuze cetățenilor județului Constanța în numele lui”, a spus Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *