SCANDAL între parlamentarii dobrogeni! Stelian Ion, atac la Iusein Ibram: „Slujește intereselor a două regimuri ticăloase: cel al lui Dragnea și cel al lui Erdogan!”

Președintele Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaților, Iusein Ibram, a avut, miercuri, o intervenție stupefiantă în plenul Parlamentului. Ibram, deja contestat de propria comunitate a turcilor din Dobrogea, a avut o ieșire înfiorătoare, susținând public regimul represiv al președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

„Aș avea rugămintea ca cei care se referă la situații din țara noastră să lase în pace țările celelalte: Rusia, Turcia, Franța; să ne ocupăm de problemele care le avem (sic!) în țară. Să nu uităm că Erdogan a fost votat de 75% din poporul turc. Să lăsăm toate atitudinile pentru informațiile noastre, să le păstrăm și să nu le expunem aici”, a spus Iusein Ibram.

Expunerile deputatului minorităților au atras atenția altor parlamentari dobrogeni, cum ar fi deputatul constănțean al USR, Stelian Ion (FOTO). Acesta a reacționat virulent la adresa lui Iusein Ibram.

„După vorbă și după purtare, domnul Ibram pare să slujească intereselor a două regimuri ticăloase: cel al lui Dragnea și cel al lui Erdogan. În plus, minte cu nerușinare pentru că Erdogan a fost ales anul trecut cu 52%, nu cu 75% din voturi, opoziția reclamând numeroase fraude electorale. Îmi permit să-i întreb pe etnicii turci și tătari din Dobrogea cum se raportează la deputatul Iusein Ibram. Și ca să ne fie clar cine este Erdogan, trebuie spus că aparatului său i-au căzut victimă în ultimii doi ani și jumătate sute de mii de turci. Oamenii au fost dați afară din serviciu, au fost arestați, încarcerați, torturați și chiar dați dispăruți și omorâți. Pe lângă teroarea instaurată în Turcia, cultul personalității, discursul protocronist și gesturile la limita patologicului – anul trecut, la congresul partidului său, întreba o fetiță de câțiva ani îmbrăcată în militar dacă e gata să devină martir! Erdogan are toate trăsăturile unui tiran scelerat, iar regimul pe care îl impune treptat nu e cu nimic mai bun decât cele din Rusia, Coreeea de Nord sau Venezuela”, a spus Stelian Ion.

Valul de arestări continuă în Turcia după puciul eșuat din 2016, iar președintele Erdogan îl acuză pe clericul Fethullah Gülen că a orchestrat întreaga operațiune și cere extrădarea sa din SUA. Americanii sunt fermi pe poziție și refuză extrădarea. Potrivit ultimelor informații, Ankara a ordonat arestarea a încă 1.112 persoane suspectate că ar avea legături cu reţeaua clericului musulman, iar peste 77.000 de persoane au fost reţinute până în prezent, aşteptând să le înceapă procesul după tentativa de lovitură de stat din 2016. De asemenea, autorităţile din Turcia au suspendat sau concediat în jur de 150.000 de persoane care lucrează la stat!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.