SCANDAL în ședința de Guvern – Arafat vs. Rafila și Grindeanu: Șeful DSU a cerut PCR obligatoriu la intrarea în țară și pentru vaccinați

Ședința de guvern de vineri, 3 decembrie, a avut parte de momente tensionate. Potrivit unor surse politice, au fost contre între secretarul de stat Raed Arafat, pe de o parte, și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, de cealaltă parte. Conform sursei citate, Arafat a propus ca din 5 decembrie toate persoanele care intră în țară să prezinte un test negativ PCR, pe fondul îngrijorărilor cu privire la noua variantă de coronavirus. Grindeanu și Rafila s-au opus, afirmând că o asemenea măsură ar crea „un haos de nedescris”.

În acest context, s-a stabilit că Ministerul Sănătății, nu Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Arafat, ar trebui să gândească măsurile pentru perioada de iarnă. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-au opus acestei propuneri. Argumentul a fost legat de pericolul blocării vămilor exact în perioada de sărbători când se întorc în țară românii din diaspora. 

Arafat a primit sarcină să revină cu un alt proiect de gestionare a pandemiei în perioada vacanței de iarnă, susțin sursele citate. Șeful DSU se află în relații reci cu liderii PSD, după ce Alexandru Rafila a anunțat că gestionarea pandemiei ar trebui să nu fie coordonată de către DSU, ci de către Ministerul Sănătății. 

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.