Spread the love

Sfârșitul de săptămână aduce o stare de fierbere printre social-democrații constănțeni. Conflictul mai vechi dintre președintele Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu și președintele PSD Constanța, Felix Stroe, este planificat să fie tranșat astăzi într-o ședință de Birou Permanent Județean, de la ora 18:00, care, după toate probabilitățile, se va lăsa cu sânge pe pereți.

Miza ședinței este simplă dar cu serioase efecte: retragerea susținerii din partea PSD pentru Țuțuianu, pentru un nou mandat la șefia CJC. Primul semn a fost în urmă cu mai puțin de o lună, când Mirela Matichescu, administrator al județului și apropiată de Țuțuianu, a fost exclusă din forul de conducere al PSD Constanța. Concomitent, majoritatea candidaților PSD din județ sunt cotați cu șansa a doua sau a treia la următoarele alegeri locale, ceea ce denotă un alt sabotaj al partidului împotriva lui Țuțuianu. Totodată, partidul nu i-a organizat lui Țuțuianu nici măcar echipă de campanie, acesta fiind nevoit să-și adune staff-ul din… ce-a avut la îndemână.

În privința candidaților PSD din județ, se tot vorbește că Felix Stroe a organizat lucrurile intenționat, nu doar pentru simplul sabotaj împotriva lui Țuțuianu, ci ca parte a unui plan mai amplu: cedarea în fața PNL, care, la rândul lui, beneficiază în prezent, printre altele, de o forță mediatică cum rar s-a văzut în România ultimilor ani (ex. tăvălirea lui Stelian Ion, fără oprire, de trei zile – n.r.).

În ciuda faptului că mai mulți PSD-iști constănțeni ne-au precizat că Țuțuianu și-a arătat disponibilitatea de a se retrage astăzi, lucrurile nu vor sta chiar așa, președintele în funcție al CJC având intenția să își apere mandatul și cauza în ședința BPJ, de la ora 18:00.

VA URMA!

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *