SCANDAL în PNL! Cristy Baisan către Robert Boroianu: „Să negocieze CORECT! Dacă nu poate, SĂ PLECE! Eu fac opoziție la PSD!”

Consilierii județeni s-au reunit, marți, pentru o nouă ședință, care nici de această dată nu a fost lipsită de tensiuni. După ce s-au ciondănit pe subiectul Capidava, consilierii județeni au dezbătut mai multe proiecte și au ajuns la cel legat de sumele alocate pentru primăriile din județ.

Liberalul Remus Cristy Baisan a luat cuvântul și și-a spus of-ul:

„Dacă la persoane publicăm numele, la primării de ce nu publicăm sumele? Data trecută am sesizat faptul că primăriile PNL au primit finanțare cu 50% mai puțin decât celelalte. O să vorbesc cu oamenii din aceste localități și o să vă treziți cu dosare în instanță, e la fel ca pe vremea lui Nicușor Constantinescu!”, a spus Baisan.

La auzul expresiei „la fel ca pe vremea lui Nicușor Constantinescu”, vicepreședintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz, a luat foc. Ulterior, a luat cuvântul un alt liberal, Robert Boroianu.

CITEȘTE ȘI:

SCANDAL în Consiliul Județean pe banii alocați primăriilor. Baisan a fost salvat de colegul Boroianu

„Am votat în comisie cu colegii favorabil, primarii PNL au fost consultați, au existat discuții, pe proiecte și pe nevoile acestor primari și au existat puncte de vedere diferite vis-a-vis de suma care ar trebui livrată către primarii PNL, sunt sigur că la următoarea alocare lucrurile vor sta mai bine și, astăzi, în acest consiliu, este altă abordare vis-a-vis de alocarea sumelor față CJ precedent”, a spus Robert Boroianu, despre care TOMIS NEWS a relatat că Boroianu l-a „salvat” pe Baisan, pentru calmarea spiritelor.

„Se vede în listă: medie de 111.000 lei pe primărie PNL și 152.000 pe primărie PSD”

Numai că liberalul Baisan ne-a contactat și a dorit să ne precizeze următoarele:

„Eu nu am fost salvat de colegul meu Boroianu, pentru că nu aveam de ce să fiu salvat de el! Domnul Boroianu a negociat strâmb, da? Eu am scos în evidență acest lucru, motiv pentru care m-am și „abținut”! La o negociere strâmbă nu mă fac părtaș! M-am făcut o singură dată, în baza unei promisiuni, în luna august, când s-a promis că acea negociere strâmbă va fi corectată! Dar, în nici un caz nu m-a salvat, pentru că nu avea de la ce să mă salveze! E o luare de poziție foarte fermă, prin care eu atrag atenția că banii în județ continuă să se împartă discreționar, unde primăriile PSD primesc în continuare cu 50% mai mult decât ale PNL! (…) Se vede în listă: 2,450 mil. lei ajung la cele 22 de primării PNL, cu o medie de 111.000 lei pe primărie și diferența de bani se împarte la 36 de primării PSD, cu o medie de 152.000 pe primărie… locuitori ș.a.m.d.! (…) Eu nu fac intervenții copilărești! (…) Eu nu mă fac părtaș la o împărțire strâmbă, chiar dacă sunt din grupul PNL și, dacă ați reținut, în luarea mea de cuvânt am spus că nu am opțiunea să votez „împotrivă”, pentru că aș fi făcut-o. Eu nu am nevoie să mă salveze colegul Robert Boroianu, colegul Robert Boroianu să pună mâna să negocieze sau, dacă nu este în măsură, să lase pe altul să negocieze corect pentru cetățenii care ne-au votat!”, a spus Remus Cristy Baisan, pentru TOMIS NEWS.

Liberalul constănțean ne-a mai precizat că „ne îndreptăm spre practicile lui Nicușor Constantinescu” și se arată sceptic în privința corectitudinii alocării banilor după campania electorală care ne bate la ușă.

„Către acolo ne îndreptăm! Dacă noi tolerăm de la o ședință la alta o împărțire discreționară a banilor și mai ales acum, când PSD își dorește cel mai mult liniștea, că suntem în prag de alegeri, păi să ne ferească Dumnezeu din decembrie încolo, cum se vor împărți banii aceștia! Aici nu e vorba de primar, ci de cetățeni care și-au exprimat votul într-un anumit fel și PSD trebuie să țină cont că în județul acesta jumătate din oameni au votat într-un fel și jumătate în alt fel, diferența dintre cele două jumătăți a fost de 106 voturi! Ce facem, penalizăm jumătate din județ că a votat altfel? Dacă un coleg al meu este de acord cu așa ceva, eu nu am intrat în politică să mă fac părtaș la așa ceva!”, a mai spus Baisan, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.