SCANDAL în Consiliul Local Constanța! Liberalii au vrut să iasă din sală…

Unul din obiceiurile împământenite de social-democrații din cadrul Consiliului Local Municipal Constanța este atitudinea dictatorială de desfășurare a ședințelor, prin votarea rapidă a proiectelor de hotărâre și… refuzul constant de a acorda dreptul cetățenilor de a lua cuvântul. Vârful de lance al acestei abordări a fost și rămâne Mircea Dobre, care, chiar dacă de data aceasta nu a mai fost președinte de ședință, tot a intervenit să blocheze dreptul legal al cetățenilor de a-și exprima punctele de vedere.

S-a întâmplat din nou, marți, în cadrul ședinței CLM, când președintele Partidului Socialist Român, Valentin Adem, a dorit să ia cuvântul fiind nemulțumit de taxele și impozitele actuale pe care le are de plătit.

Președintele de ședință, Aurelian Marin, a invocat o decizie adoptată în precedenta ședință prin care „cei care vor să se adreseze Consiliului Local o pot face la comisii, nu în plen”. Liberalii au luat foc și au refuzat să accepte o asemenea concluzie, primarul Decebal Făgădău a asistat impasibil la toate scenetele. Liberalii au amenințat că vor ieși din sală și s-au calmat cu un avertisment, prin care au anunțat, alături de consilierul independent Andrei Popescu,  că dacă cetățenii, pe viitor, nu vor mai fi lăsați să vorbească, vor părăsi sala de ședință.

La un moment dat, s-a vorbit despre îndreptarea unei erori materiale, consilierul liberal Victor Constantin a intervenit și spiritele s-au aprins din nou. Lui Victor Constantin i s-a alăturat colegul Constantin Avătavului, pe care Făgădău l-a luat „în primire”.

„Ține de o minimă bună creștere să te adresezi inițiatorului proiectului, atâta vreme cât eu conduc Executivul… Refuz un dialog cu dumneavoastră! Dacă aveți întrebări, o faceți în comisiile de specialitate sau în scris la secretarul Consiliului Local. Proiectul de hotărâre este extrem de explicit, o simplă schimbare de numere”, a spus Decebal Făgădău, completat ulterior de Aurelian Marin.

„Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar o îndreptare de eroare materială este un lucru foarte simplu, datorată unei greșeli la un moment dat, care nu afectează fondul problemei în nici un fel. Veți vedea că numărul 27 a fost trecut greșit ca 72…”, a spus Aurelian Marin.

În ciuda unei ultime intervenții importante a lui Avătavului, ședința a continuat nestingherită.

„Dacă vă uitați pe acest proiect, la avizul comisiei de urbanism nu este semnat nici ca favorabil, nici ca favorabil…”, a mai spus Avătavului.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *