Spread the love

Consilierii județeni s-au reunit, marți, pentru o nouă ședință, care nici de această dată nu a fost lipsită de tensiuni. După ce s-au ciondănit pe subiectul Capidava, consilierii județeni au dezbătut mai multe proiecte și au ajuns la cel legat de „repartizarea pe unități administrativ teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală”.

Dacă în primul caz s-au ciondănit vicepreședintele CJC Claudiu-Iorga Palaz și consilierul social-democrat Cristinel Dragomir, a venit rândul PNL să se dea în petic. Remus Cristy Baisan a avut din nou ceva de reproșat conducerii CJC în privința alocării unor sume persoanelor care au nevoie și a „pledat” pentru trecerea sub anonimat a numelor beneficiarilor de ajutoare de la instituție, întrucât ar fi „umilite”, fără să țină cont de transparența unui astfel de demers și a faptului că oricum mass-media nu publică numele acestor persoane, apoi a trecut la problema banilor alocați către primării.

CITEȘTE ȘI:

Cum arată CIRCUL bine făcut! PNL Constanța: „Vom vota împotriva proiectelor de ajutor financiar pentru cei care au nevoie!”

„Dacă la persoane publicăm numele, la primării de ce nu publicăm sumele? Data trecută am sesizat faptul că primăriile PNL au primit finanțare cu 50% mai puțin decât celelalte. O să vorbesc cu oamenii din aceste localități și o să vă treziți cu dosare în instanță, e la fel ca pe vremea lui Nicușor Constantinescu!”, a spus Baisan.

La auzul expresiei „la fel ca pe vremea lui Nicușor Constantinescu” Claudiu Palaz a luat foc!

„Este o comisie din care fac parte și reprezentanți ai PNL, în care s-au stabilit aceste sume! Ce pare drept pentru dumneavoastră pentru o localitate este poate nedrept pentru alta și invers! Nu cred că e termenul corect folosit: „primăriile PNL!” Poate și anumiți primari PSD sunt nemulțumiți de repartițiile făcute chiar de dumneavoastră, de cei de la PNL! Cred că nu este corect, nu vă supărați pe mine! Iar asta cu Nicușor Constantinescu mi-ați dat-o sub centură și chiar că… mă abțin să…! Vă fac o provocare: vreau să văd public și juridic cum vă asumați atacarea în contencios a acestei hotărâri! Vă provoc! Dacă nu o faceți, înseamnă că nu aveți cuvânt politic!”, a spus Claudiu Palaz.

„Alocările trebuie făcute în temeiul legii! E ca și atacată! (hotărârea – n.r.)!”, a mai spus Baisan.

Cristinel și-a umflat mușchii

În contextul acestor discuții, consilierul social-democrat Cristinel Dragomir, mai degrabă în apărarea mandatului său de fost vicepreședinte cu atribuții de președinte al CJC, a luat cuvântul, într-o aproximativă limbă română:

„Fac o precizare că s-a folosit aicea niște termene (sic!)… că nu s-a procedat legal… legea spune foarte clar: sumele se repartizează de către CJC după consultarea primarilor! Dacă dumneavoastră, domnule stimabile coleg, știți că s-a făcut la limita legii ar trebui să ne spuneți și ce anume nu s-a respectat? Textul de lege spune că se face de CJC după consultarea primarilor! Cu siguranță, există solicitări semnate de primari care au solicitat anumite sume de bani, iar aceasta nu este o sumă de echilibrare, sunt sume pentru dezvoltarea locală, pentru acoperirea arieratelor, pentru finalizarea proiectelor! Dumneavoastră ați spus că ați făcut niște calcule, să știți că dacă în lege scria că se fac proporțional cu numărul de primăriile pe care le avea fiecare partid cu siguranță conducerea CJC ar fi procedat corespunzător! Eu v-am spus cum se repartizează sumele! Unii primari pleacă mulțumiți, alții nemulțumiți de la discuțiile cu CJC…”, a spus Cristinel Dragomir.

Încolțit din toate direcțiile, Baisan a fost salvat de colegul său, Robert Boroianu, care a intervenit ca să calmeze spiritele.

„Am votat în comisie cu colegii favorabil, primarii PNL au fost consultați, au existat discuții, pe proiecte și pe nevoile acestor primari și au existat puncte de vedere diferite vis-a-vis de suma care ar trebui livrată către primarii PNL, sunt sigur că la următoarea alocare lucrurile vor sta mai bine și, astăzi, în acest consiliu, este altă abordare vis-a-vis de alocarea sumelor față CJ precedent”, a spus Robert Boroianu.

IATĂ SUMELE ALOCATE PRIMĂRIILOR DIN JUDEȚ:

bani1

bani2

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *