SCANDAL în BPR-ul de la Parlament: PSD-iștii au IEȘIT din sală, moțiunea USR-AUR – AMÂNATĂ. Simion: „Ciolacu are BLAT ca să-l SALVEZE pe Cîțu”

La Parlament are loc ședința Birourilor permanente reunite, care decide dacă acceptă moțiunea de cenzură a USR PLUS și AUR. Ședința e una tensionată, după ce PNL a cerut verificarea validității semnăturilor, ceea ce ar duce la amânarea moțiunii. Solicitarea a venit de la Florin Roman, de trimitere la comisia de statut pentru două săptămâni, care i-a iritat pe cei de la AUR și USR. Ședința este transmisă live pe Facebook de George Simion. De obicei, aceste de ședințe se desfășoară cu ușile închise, ulterior fiind disponibilă stenograma.

Membrii USR PLUS și AUR din Birourile permanente reclamă o încercare de tergiversare din partea PNL și cer stabilirea unui calendar clar al moțiunii de cenzură. Ionuț Moșteanu a cerut acceptarea moțiunii de cenzură, respingând acuzațiile că semnăturile nu sunt valide.

Semnătura olografă e olografă, indiferent de suport. E un abuz fără precedent ca o majoritate să refuze dreptul minorității de a depune o moțiune de cenzură. Deschideți o cutie a Pandorei de care o să vă pară rău. Înmuiați democrația”, a spus Moșteanu.

La rândul lui, George Simion a respins solicitarea lui Daniel Fenechiu, care a cerut acordarea unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură depusă de senatori și deputati USR si AUR.

Toți parlamentarii AUR sunt afară. 42 de semnatari și al 43-lea avea COVID nu putea să semneze. Au adus și semnăturile olograf. Să spună concret la cine face referire și poate veni respectivul parlamentar aici, dar au confirmat. Ce vreți să facă, să stea în cap? (…) Am strâns numărul de semnături necesare cu cinci peste”, a spus George Simion.

Florin Roman a spus că este dreptul opoziției să depună moțiune de cenzură, însă a subliniat: „Dacă ținem la democrație și parlamentarism, trebuie să respectați statutul și regulamentul Parlamentului”.

Lucian Romașcanu a anunțat că membrii PSD se retrag din ședință, motivând: „Nu vrem să arbitrăm între celelalte partide”.

Alina Gorghiu a declarat că „nu există noțiunea de semnătură scanată”, iar „documentul arată ca ciorna unui copil”.

E o bătaie de joc. Când veți vota cererea PNL de verificare a semnăturilor, vă rog să faceți apelul nominal, să vedem cum votează fiecare”, a spus senatorul PNL.

Membrii PSD au părăsit ședința BPR.

Nu vrem să arbitrăm între celelalte partide, membrii PSD se retrag din ședință”, a spus Lucian Romașcanu.

George Simion a cerut explicații din partea lui Marcel Ciolacu, pe care l-a acuzat că are blat cu Cîțu.

Ședința Birourilor Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților este una cu scântei și asta din cauza faptului că liberalii se ceartă între ei. Vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, a avut un schimb tăios de replici cu președintele Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban. Gorghiu l-a acuzat pe Orban că face jocurile USR-PLUS și are tot interesul ca Executivul condus de Florin Cîțu să fie dat jos prin moțiune de cenzură. În discuție a intervenit și liderul deputaților PNL, Florin Roman, care a făcut acuzații similare la adresa lui Orban.

La votul pentru trimiterea moțiunii la comisia de statut pentru două săptămâni, s-au înregistrat 9 voturi pentru și 7 împotrivă. Au lipsit parlamentarii PSD Robert Cazanciuc, Gabriela Firea, Vasile Dâncu, Marius Constantin Budăi, Daniel Suciu, Alexandru Rafila, Sorin Grindeanu. De asemenea, de la PNL a absentat și Lucian Duță, iar Ludovic Orban, care a condus ședința, nu și-a exprimat votul. Totodată, s-au abținut și minoritățile.

Întrucât ședința a fost la un moment dat fără cvorum, ședința BPR se va relua fie luni după-amiază, fie marți dimineață.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *