SCANDAL în Biroul Electoral Central, din cauza datelor comunicate prin tabletele STS

Neînţelegi majore marți seară în Biroul Electoral Central, din cauza datelor comunicate prin tabletele Serviciului de Telecomunicații Speciale. După descoperirea mai multor neconcordanţe între datele transmise în seara alegerilor, prin intermediul tabletelor STS din secţii, şi datele prezente pe procesele verbale propriu-zise, este scandal în BEC.

Judecătorul Horia Şelaru, locţiilor preşedintelui BEC, a anunţat că nu va semna procesul verbal al BEC decât în baza proceselor verbale propriu-zise, nu în baza datelor transmise prin tabletele STS. Pe această temă a izbucnit o ceartă între judecătorul Şelaru şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis marți că rămâne „foarte atent” la ce se întâmplă în contextul recentelor scandaluri privind eventuale fraude la alegerile locale şi anunţă că nu va tolera „nici o abatere de la lege”.

Am fost şi rămân foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în contextul acestor alegeri şi, credeţi-mă, nu voi tolera nicio abatere de la lege! Colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne sunt în continuare la datorie. Chiar dacă alegătorii şi-au exprimat deja votul, procesul electoral nu a luat sfârşit. Vom rămâne vigilenţi la respectarea legii, astfel încât acest scrutin să reflecte în mod fidel şi categoric voinţa românilor din 27 septembrie”, a spus Marcel Vela.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.