SCANDAL de proporții între Cîțu și Orban: „Este ILEGAL ca angajați de la Guvern să lucreze în campanie!”

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că e ilegal ca angajați de la Guvern să se ocupe de campanie internă din Partidul Național Liberal. Un document intitulat „Linii de comunicare pentru liderii PNL”, care poartă antetul Guvernului (Cancelaria prim-ministrului – Consilier de stat), a apărut în spațiul public. Miniștrii și liberalii care îl susțin pe premierul Florin Cîțu la șefia PNL sunt instruiți, potrivit documentului, ce să spună în aparițiile TV, cum să abordeze alegerile din filialele PNL, să transmită mesaje de unitate și de victorie și să contracareze „team Orban”.

Nu am discutat cu domnul Cîțu despre document. Asta e problema premierului. Dacă documentul e real este grav. Cine l-a elaborat trebuie să plece. Toți consilerii de stat trebuie să își desfășoare activitatea pentru îndeplinrea sarcinilor în interes public. Aveau anumite obiective consilierii meu când eram premier. Trebuie să-i întrebați pe colegii din PNL. Cine se ocupă cu așa ceva nu mai are ce căuta la Guvern. M-am uitat în mare pe document și sunt o serie de elemnete care oarecum dau o veridicitate. Cine se ocupă de o anticampanie și mai ales față de președintele PNL n-are ce căuta în Guvern. E ilegal ca angajați de la Guvern să lucreze în campania internă”, a spus Orban.

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, întrebat despre un document cu antetul Guvernului în care colaboratorii săi transmit „linii de comunicare” privind campania internă din PNL, că el nu a văzut un astfel de document și că cei care spun că eu un document adevărat „trebuie să aducă și probe”. Anterior, Ludovic Orban a cerut demiterea colaboratorilor din Guvern care au redactat și au transmis documentul.

Colaboratorii mei elaborează foarte multe documente în exces de zel. Nu îmi aduc aminte să fi văzut acest document. Cei care spun că este un document real, să vină și cu probe. Domnul Orban trebuie să vină cu dovezi dacă este adevărat”, a declarat Florin Cîțu.

La insistențele jurnaliștilor, Cîțu a precizat că toate documentele oficiale au semnătură și sunt înregistrate, iar el nu știe nimic despre documentul respectiv.

Eu nu îmi aduc aminte să fi văzut acest document. Aceste lucruri nu mi se par în regulă, dar nu știu dacă s-a întâmplat. Nu am văzut acest document. Toate documentele oficiale au semnătură, sunt înregistrate. Nu am văzut acest document, nu știu ce e cu el. Cine spune că e un document adevărat trebuie să aducă și probe. Oamenii sunt entuziasmați, lucrează”, a declarat premierul.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *