Scad șansele ca Donald Trump să fie acuzat în Senatul SUA. Republicanii sunt convinși că va fi ACHITAT

Procesul contra lui Donald Trump, în care fostul preşedinte al SUA e acuzat de instigare la insurecţie în asaltul de la Capitoliu, va începe în Senat pe 8 februarie. Şansele ca Trump să fie acuzat scad pe zi ce trece, în timp ce tot mai mulţi republicani sunt convinşi că acesta va fi achitat, informează CNN. După discuţii avute în aceste zile cu zeci de senatori republicani, CNN susţine că majoritatea acestora va vota pentru achitarea lui Trump şi doar puţin sunt decişi să voteze în favoarea acuzării fostului preşedinte.

Şansele să se ajungă la o condamnare sunt practic nule”, a declarat, pentru CNN, Roger Wicker, senator republican de Mississippi.

Nu ştiu care va fi rezultatul votuliu, dar cred că şansele să se ajungă la o majoritate de două treimi (necesară pentru condamnare) sunt zero”, a spus John Cornyn, senator republican de Texas.

Tot ce vrem este să putem depăşi acest capitol teribil al istoriei naţiunii noastre. Dar vindecarea şi unitatea vor apărea doar dacă va fi adevăr şi tragere la răspundere. Aceste lucruri vor fi oferite prin acest proces”, a declarat senatorul Chuck Schumer, liderul grupului majoritar democrat din Senat. Schumer a spus că a ajuns la un acord cu liderii republicani pentru amânarea procesului, astfel încât Donald Trump să aibă timp pentru a-şi pregăti apărarea.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, va trimite luni Senatului articolul privind inculparea lui Donald Trump. Acesta va fi primul proces din Senatul SUA organizat după încheierea mandatului unui preşedinte.

Donald Trump a devenit primul președinte din istoria SUA pus sub acuzare de două ori în timpul mandatului, după ce Camera Reprezentanților a decis declanșarea procedurii de impeachment (punere sub acuzare) împotriva lui Trump. Fostul preşedinte al SUA este acuzat de „incitare la insurecție” pentru rolul pe care l-a avut în asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie, când o mulțime violentă a pătruns în sediul Congresului american, care se pregătea să valideze victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

„Va fi un proces corect”

Actul de acuzare a lui Donald Trump va fi transmis luni Senatului american, căruia îi va reveni să-l judece pe fostul preşedinte pentru „incitare la insurecţie”, a anunţat vineri liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, transmit AFP şi Reuters. Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanţilor, „m-a informat că actul de acuzare va fi transmis Senatului luni”, a declarat vineri Chuck Schumer, de la pupitrul acestei camere. „Senatul va desfăşura un proces complet. Va fi un proces corect”, a adăugat senatorul democrat.

La finalul lui, lui Donald Trump i s-ar putea interzice să mai candideze. Donald Trump este acuzat că, la 6 ianuarie, şi-a încurajat susţinătorii să pornească asaltul asupra Capitoliului, într-un moment în care aleşii din Congres certificau victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Trump: „Vom face ceva!

Fostul președinte al SUA,  Donald Trump a fost misterios în legătură cu planurile sale de viitor în primele declarații publice de când a părăsit Casa Albă la începutul acestei săptămâni, dar a sugerat că acțiunile sunt în lucru, potrivit unui raport, informează Fox News. Trump a fost rugat să comenteze următorul în timp ce se afla la clubul internațional de golf Trump din Palm Beach, Florida. El a dat un scurt răspuns înainte ca unul dintre asistenții săi să-i spună reporterului Washington Examiner să plece.

Vom face ceva, dar nu acum”, a spus fostul președinte. Trump a sosit la complexul său din Mar-a-Lago miercuri dimineață, cu puțin timp înainte ca președintele Biden să fie inaugurat și a fost văzut jucând golf la clubul său a doua zi. Până în prezent, Trump a dat puține declarații despre ce intenționează să facă după mandatul său.

Parlamentarii democrați au continuat procedurile de punere sub acuzare cu privire la legătura lui Trump cu revolta din 6 ianuarie de la Capitoliu. Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, D-N.Y., A anunțat programul preliminar pentru procesul lui Trump vineri seară, la câteva zile după ce parlamentarii din Cameră au votat imputarea fostului președinte pentru o singură acuzație de incitare la insurecție. Procedurile de judecată vor începe în săptămâna 8 februarie. Dacă Senatul votează pentru a-l condamna pe Trump pentru acuzația de „incitare la o insurecție”, el ar putea fi împiedicat să candideze din nou la funcții în viitor, inclusiv la alegerile prezidențiale din 2024.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.