Sărbătoare la SLN: S-a marcat Ziua Internațională a Navigatorului

Din anul 2011, Sindicatul Liber al Navigatorilor sărbătorește an de an Ziua Internațională a Navigatorului. Anul acesta, SLN s-a organizat la la sediul Seamen’s Club, alături de comunitatea locală și cea maritimă constanteană, de navigatori români și străini, reprezentanți ai Parlamentului României ai autorității maritime și autorității portuare, ai unităților de învațământ de marină, ai presei locale, studenți, membrii ai asociației femeilor din sectorul maritim (WISTA) și ai ALUMNI ANMB.

cupsa mihalcioiu

Au luat cuvântul pe rând reprezentanții ITF România, Universității Maritime din Constanța, Academiei Navale Mircea cel Batrân, Primarul Constanței, Directorul ANR, Directorul Ceronav – Ovidiu Cupșa, reprezentantul WISTA.  Toti au avut de adus numai elogii la adresa navigatorilor, au scos în evidență sacrificiul pe care aceștia îl fac dar și frumusețea meseriei de navigator, o meserie care nu e neaparăt de invidiat dar care poate oferi o carieră importantă celor care o îmbrățișează.  

Aniversarea Zilei Internaționale a Navigatorului din acest an se face sub sloganul „povestește calatoria ta” . Organizația Maritimă Internațională și Sindicatul Liber al Navigatorilor asteaptă povestea ta la întalnirea cu marea, cu meseria de navigator sau o poveste interesantă a vieții tale la bordul navei- însoțită de imagini care să dea nuanță poveștii tale pe site-urile organizatiilor. Pe mare, cel mai ieftin și mai puțin poluant transport, se asigură aproximativ 90% din schimburile economice planetare. În lume sunt aproximativ 1.850.000 de navigatori și un deficit de forță de muncă de aproximativ 3%. La nivel european sunt 250.000 de navigatori iar România asigură cu cei aproximativ 30.000 de navigatori 12 % din forța de muncă europeană din flota mondială. LA MULȚI ANI NAVIGATORI!”, a transmis SLN.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.