SANITAS a început PROTESTELE spontane în spitale: Vor creşterea salariilor tuturor angajaţilor din sistem la nivelul anului 2022

Sindicatul  SANITAS a anunțat că în toate spitalele din țară sunt în grevă japoneză.

Începând de astăzi, pe perioada nedeterminată, personalul medico-sanitar, auxiliar Şi personalul TESA din unităţile sanitare din toată tara vor fi în grevă japoneză”, anunţă SANITAS.

Sindicaliştii din Sănătate organizează proteste spontane pentru a cere creşterea salariilor tuturor angajaţilor din sistem şi acordarea sporurilor şi personalului TESA. Federaţia Solidaritatea Sanitară le-a cerut membrilor să iasă în pauza de masă în curtea unităţilor, să rămână câteva minute la final de program sau să se prezinte la serviciu în timpul liber, având în vedere că pe durata stării de alertă grevele sunt interzise. „Doar o mişcare de amploare are şanse reale de a obţine drepturile salariale cuvenite”, a transmis Federaţia.

Sindicaliştii Solidaritatea Sanitară organizează proteste spontane în spitale.

Salariaţii Spitalului Judeţean Tulcea s-au adunat în curte să protesteze împotriva OUG aflată în transparenţă, care nu prevede, aşa cum am primit promisiuni, creşterea salariilor tuturor salariaţilor din Sănătate la nivelul anului 2022. Noi am solicitat introducerea personalului TESA în Anexa 2pentru a beneficia şi de sporurile aferente acestei anexe”, a declarat Angelica Atanasov, preşedinte Sindicat Solidaritatea Sanitara Tulcea.

Federaţia Solidaritatea Sanitară le-a transmis membrilor cum poate fi organizat un protest, în condiţiile în care grevele sunt interzise pe durata stării de alertă.

Un protest util este o acţiune ce are vizibilitate, amploare, indică o nemulţumire reală şi oferă tuturor lucrătorilor nemulţumiţi posibilitatea de a participa la el. Amploarea percepută a nedreptăţii este proporţională cu numărul lucrătorilor care manifestă pentru ea. Cum poate fi organizat un protest util în condiţiile în care greva este interzisă? Ieşind în pauza de masă în curtea unităţilor sau rămânând la sfârşitul programului în curtea unităţii câteva minute ori prezentându-vă de acasă în curtea unităţii la o oră stabilită”, au transmis reprezentaţii Federaţiei.

Reprezentanţii organizaţiei sindicale cred că „doar o mişcare de amploare a tuturor lucrătorilor din sănătate are şanse reale de a obţine drepturile salariale cuvenite”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *