Sancțiuni aplicate de polițiștii locali în stațiunea Mamaia pentru nerespectarea condițiilor de siguranță a lucrărilor

În ciuda numeroaselor campanii de informare inițiate de polițiștii locali, în continuare, au fost identificați deținători de imobile care execută lucrări de construcții fără respectarea prevederilor legale privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța. Zilele acestea, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Disciplină în Construcții și Afișajul Stradal al Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat acțiuni de verificare a organizărilor de șantier ale investitorilor care execută lucrări autorizate pe raza stațiunii Mamaia.

Ca urmare a neconformării la măsurile dispuse în înștiințările comunicate reprezentanților legali ai șantierelor aflate în construcție, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.000 lei, pentru încălcarea prevederilor art. 9 pct 4^1, lit a și b, din HCL nr. 77/2021. Potrivit prevederilor, pe perioada executării lucrărilor de construcții pe toate fațadele clădirii se montează mesh-uri perimetrale imprimate cu fațadele propuse ale clădirii cu obligația de a fi menținute pe toată perioada de conservare a lucrărilor.

lucrari de constructii statiunea Mamaia 1

Polițiștii locali acționează zilnic pe zonele de competență în vederea monitorizării construcțiilor aflate în execuție. Direcția Generală Poliția Locală Constanța recomandă recomandă tuturor persoanelor fizice/juridice să respecte prevederile legale în vigoare, pentru a evita sancțiunile contravenționale.

Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuarea orice fapte care contravin legislației în vigoare la numărul de telefon 0241.484.205- Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau accesând platforma de sesizări online: https://sesizari.primaria-constanta.ro”, au precizat reprezentanții municipalității.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *