Salvați Copiii România dotează Spitalul de Urgență Constanța cu aparatură medicală vitală

Spitalul Județean de Urgență Slobozia și Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sfântul Apostol Andrei” din Constanța vor primi aparatură medicală esențială unor intervenții performante. Filiala Salvați Copiii Constanța, cu sprijinul EDP Renewables, a alocat fonduri de 12.000 de Euro pentru dotarea de urgență. Astfel, un videolaringoscop portabil va ajunge la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Slobozia și șapte injectomate vor fi donate secțiilor ATI și Pediatrie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Sfântul Apostol Andrei” Constanța.

Salvati Copiii 1

,,Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență « Sf. Apostol Andrei » Constanța împreună cu reprezentanții Secției Clinice Pediatrie vă mulțumesc pentru ajutorul necondiționat și atât de important pe care ni l-ați oferit. Aparatura achiziționată de dumneavoastră este mai mult decât indispensabilă, în momentul de față injectomatele fiind esențiale pentru administrarea tratamentului intravenos micuților noștri pacienți. Totodată, dorim să vă aducem la cunoștință faptul că pentru copilașii din Dobrogea nu există un Spital de Pediatrie. De aceea, toate cazurile grave și nu numai, din Constanța și Tulcea, sunt internate în Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență « Sf. Apostol Andrei » Constanța. Astfel, prin această donație, contribuiți la însănătoșirea grabnică a miilor de copilași care ne trec anual pragul. Vă mulțumim!”, a declarat managerul SCJU Constanța, dr. Cătălin Grasa.

În urma solicitărilor urgente primite de la spitale, Organizația Salvați Copiii a achiziționat prioritar, din Fondul de urgență deschis pentru spitale, echipamente și materiale medicale indispensabile în lupta medicilor contra pandemiei de Covid-19. Până în acest moment, 54 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecție și aparatură performantă. Peste 6.500 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu 263,686 echipamente și materiale medicale indispensabile.

„Nu există nedreptate mai mare decât discriminarea încă de la venirea pe lume. Un prematur cu greutate mică sau cu o patologie gravă nu poate supraviețui decât dacă medicii au la dispoziție aparatură medicală de ultimă generație, iar în multe maternități din țară, realitatea este cu totul alta și ea înseamnă vieți pierdute. Salvați Copiii accelerează programul de dotare a maternităților și duce aparatură medicală vitală acolo unde medicii au nevoie, pentru a-i putea salva pe micuții luptători”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

În România, rata mortalității infantile a fost de 6,2 la mia de născuți vii în 2019 (date temporare, INS), aproape dublă față de media Uniunii Europene (3,5 la mie).

Potrivit datelor provizorii INS pentru anul 2019, cele mai mari rate ale mortalității infantile (la mia de copii născuți vii) s-au înregistrat în județele:

  • Tulcea – 15.6‰
  • Mehedinți – 11.7‰
  • Constanța – 9.5‰
  • Vrancea – 9.3‰
  • Mureș – 9‰

O treime dintre decesele copiilor sub un an pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante. În nouă ani de campanie împotriva mortalității infantile, Salvați Copiii a dotat 96 de maternități, din toate județele țării, cu peste 630 de echipamente medicale, pentru salvarea a 72.000 de prematuri.

,,Într-o perioadă greu încercată de efectele pandemiei COVID-19, în care am fost fizic separați, am demonstrat că putem fi împreună, generoși și responsabili. Pentru o cauză nobilă, aceea de a salva vieți și de a alina suferința micuților pacienți, grupul EDP Renewables a solidarizat cu misiunea Salvați Copiii, donând aparatură medicală performantă, 1 videolaringoscop portabil și 7 injectomate”, a declarat Carmen Silvia Andrei, Președinte Organizația Salvați Copiii – filiala Constanța.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *