Salvați Copiii accelerează programul de combatere a mortalității infantile, în regiunea Sud-Est

Organizația Salvați Copiii România anunță, joi, faptul că a accelerat, în 2019, programul de combatere a mortalității infantile, capitol care încă plasează România unul dintre primele locuri din Uniunea Europeană, din cauze în general prevenibile sau tratabile. Astfel, în urma datelor centralizate transmise de medicii din țară, au fost dotate constant maternitățile din regiunea Sud-Est, cu echipamente medicale în valoare totală de 312.966 de Euro.

În regiunea Sud-Est, rata medie a mortalității infantile a fost în 2018 de 7,6 la mia de copii născuți vii în 2018 (față de 6,5 la mie, media pe țară), potrivit datelor procesate de INS. În interiorul regiunii însă sunt câteva clivaje semnificative:

  • în județul Tulcea, rata mortalității infantile a fost de 15,5 la mia de copii născuți vii
  • în județul Brăila –  8,8 la mie
  • în județul Vrancea – 8,4 la mie
  • în județul Buzău – 7,4 la mie
  • în județul Constanța – 6,5 la mie
  • în județul Galați – 5,3 la mie.

Salvaţi Copiii a ajuns până acum în regiunea Sud-Est a ţării cu 133 de echipamente necesare supravieţuirii nou-născuţilor, în valoare de 312.966 de Euro, la maternitățile din Brăila, Buzău, Constanța, Mangalia, Medgidia, Galați, Adjud, Focșani și Tulcea. 

Potrivit Asociației Salvați Copiii, principala cauză a mortalității infantile este prematuritatea, care înregistrează o creștere semnificativă în aproape toate țările lumii. Copiii prematuri au mari șanse de supraviețuire și recuperare, dacă maternitatea în care se nasc are la dispoziție aparatură medicală adecvată unei intervenții rapide. 

În ultimii opt ani, Salvați Copiii România a investit peste cinci milioane de Euro în dotarea a 96 de maternități și secții de nou-născuți din toate județele țării cu 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii. O parte din aceste fonduri a fost colectată din solidaritatea companiilor care au înțeles că sprijinirea maternităților din România este o prioritate socială.

Când ne-am pus în slujba maternităților, înțelegând că marile drame ale nou-născuților sunt cauzate de aparatura medicală deficitară, am pornit la drum singuri. Ni s-au alăturat imediat medici dedicați și, treptat, susținători și parteneri sociali, pe care mizăm în continuare”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Salvați Copiii România.

Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care o facem în maternități, Salvați Copiii România lansează un apel către companiile din România de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.

Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca contractul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei AICI!


DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.