Să vezi și să nu crezi: Făgădău l-a bătut pe Horia Constantinescu în instanță. Continuă disputa privind locurile de joacă?

Este un fapt cunoscut și condamnat de toți constănțenii: Primăria Constanța se mișcă de la greu spre foarte greu în privința locurilor de joacă din municipiu. După un deceniu și jumătate de lăsare în paragină și joaca prin Mamaia de-a suleimanii și faraonii și Ștefanii cei Mazăre, locurile de joacă din Constanța au devenit o mare problemă.

Cine vizitează municipiul ca turist, va fi convins că locațiile respective sunt abandonate. Constănțenii sunt convinși că municipalitatea știe de problemă, dar acționează cu mare greutate, spre deloc. Dincolo de legislație, licitații, contestații și paracontestații, care nu sunt relevante pentru cetățeni, realitatea este una singură: Constanța nu are locuri de joacă.

De la constatare și acțiune și până la conflict politic este cale lungă. Exact despre asta vorbim: comisarul șef din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, Horia Constantinescu, și-a creat imaginea de justițiar în două direcții: plăcintării și pizzerii și… Primăria Constanța. Marile lovituri de imagine ale lui Constantinescu, întâmplător sau nu, se dau strict în direcția anti Decebal Făgădău și nu sunt deloc neîntemeiate acuzațiile potrivit cărora comisarul șef țintește obiective mai înalte, dată fiind și susținerea frenetică mediatică. În baza conflictului dintre cei doi, CJPC a amendat în 2017 Primăria Constanța din cauza nerespectării obligațiilor privind mentenanța locurilor de joacă. Municipalitatea a contestat amenda și… surpriză! După cinci termene de judecată, Judecătoria Constanța a dat câștig de cauză Primăriei!

Primul termen a avut loc pe 13 martie a.c., iar, joi, Judecătoria a dispus anularea procesului verbal de contravenție.

„Admite plângerea, formulată de petentul Municipiul Constanţa, prin Primar, în contradictoriu cu intimatul Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud – Est Galaţi. (…) Obligă intimata la plata către petentă a sumei de 20 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în taxă judiciară de timbru. Cu drept de a formula cerere de apel, care se depune la Judecătoria Constanţa, în termen de 30 zile de la comunicarea prezentei hotărâri”, se arată, printre altele, în dispoziția Judecătoriei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.