S-o spunem pe-aia dreaptă: Liviu Dragnea a venit la Constanța ca să facă mișto de noi!

După un sezon estival în care a plouat aproape zilnic până pe 30 iulie, așa că toți patronii de pe litoral și-au pus și pohta în cui, și-au luat adio de la viitoare investiții și Primăria și Consiliul Județean se pregătesc să mai salveze cu ultimele monede un sezon și un an fiscal ratat și făcut praf, culmea, și din cauza programului de guvernare, ne-au venit ăia marii pe cap. Și au venit cu toate ale lor: CEx-uri, jandarmi, prefecturi, scrisori, gagici și bodyguarzi care se asigură de aplauze la Pavilionul Expozițional, state paralele, interceptări, justiții și multe ore cu nervi la Neptun… O treabă de care constănțenii, epuizați de astfel de porcăieli și după un sezon eșuat, chiar nu aveau nevoie!

Prima dată, nenea Liviu Dragnea a zis că vine la Pavilion și nu a mai venit. A preferat să posteze poze în pantofi de rață, înconjurat de gagici, la o ciorbă. Așa că tanti Viorica Dăncilă a rămas să își ia huiduielile și flegmele de rigoare la pavilionul cu pricina. Acolo, sinistra Sănătății, Sorina Pintea, vorbea de trei spitale regionale din inițialele cinci (fără Constanța pe listă), pentru ca la doar câteva ore distanță, la Neptun, să se bată în cuie un singur spital, la Timișoara. După mai bine de un an de drumuri, telefoane, rugăminți, discuții, prezentări, abordări, toate cele, Consiliul Județean Constanța a rămas fără spitalul promis atât de Pintea, cât și de Eugen Teodorovici. Îl știți, e băiatul ăla pe post de manechin la Guvern, cu revoluția fiscală, care a omorât, literalmente, toată România (antreprenoriat, primării, consilii, tot! Vâlcov cred că e invidios), dar care a primit ceva la Constanța: un stilou, de la eterna plictisitoare, Mariana Gâju. Echitabil! Constanța a rămas fără spital regional, Teodorovici a primit un stilou! Cum să nu fie bun ca ministru?

În altă dezordine de idei, o oarecare salvare a situației a venit de la Felix Stroe. Omul avea în buzunar un contract de 600 de milioane de euro, pe care îl putea semna săptămâna trecută sau luna viitoare sau într-o noapte oarecare fără să știe nimeni. A preferat, strategic, să combine treaba asta de imagine cu dezastrul PSD-ist de pe litoral, pentru că așa s-a mai spălat mizeria dragnistă de pe aici și l-a mai salvat și pe Decebal Făgădău, care a fost nevoit să spună că bea apă de la chiuvetă, după ce doar ce comisese cea mai nasoală dintre nasoale: un WC = 50.000 EUR, trei WC-uri = 150.000 EUR (nici unul funcțional). Ne-a trimis prietenește la specialiști și la Parchet, fără să conștientizeze că asta l-a costat, specialistic și parchetistic vorbind, vreo 1X3= 15% din voturile lui. Probabil, prin discursul cu robinetul și tricolorul la purtător a mai recuperat vreo 2%… De Sala Polivalentă de la Constanța, care a fost pe foaie și nu o să mai fie, nu mai vorbim. Parcă îl și văd pe Dragnea, față în față cu Făgădău, ca recomandare pentru constănțeni: „Dacă nu-ți convine, du-te la Parchet!” Sau la statul paralel, cum discută ei pe la cârciumi, când se stabilește salvarea națiunii.

În fine, după ce a fost clar pentru Consiliul Județean și Primăria Constanța că ceea ce face PSD zilele astea pe litoral e nasol tare de tot și că prezența mai marilor PSD-iști merge direct proporțional cu scăderea în sondaje a ăstora de aici, s-a trecut la strategia de… salvare a ceea ce se mai poate. Așa că Felix Stroe s-a amplasat lângă Liviu Dragnea la ședința de la Neptun, printr-o revenire spectaculoasă și cum nu a mai fost (da, în politică, odată ce votezi prost, poți să te sinucizi; acum chiar avem o premieră). Pe de altă parte, ospătarul de serviciu de la Constanța și-a intrat în drepturi, conform experienței meseriei: Nicolae Moga s-a chinuit cu vreo trei scaune ca să îl găsească pe cel ideal pentru președintele nostru și al tuturor, Nicolae Liviu Dragnea, ales democratic pentru binele întregului popor. Vârsta l-a trădat pe Moga și, de data asta, nu a mai nimerit scaunul, așa că Dragnea a fost nevoit să se chinuie la conferința de presă, în care, printre altele, ne-a explicat că are mai multe perechi de ochelari și că vede OK cu o pereche și nașpa cu cealaltă. Ah, ne-a mai spus și că ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat un stick în ședință, cu gripa porcină. E bine. După ce o să se taie toți porcii din Tulcea și Constanța, de Crăciun ne lovește iar programul de guvernare: o să mâncăm stick-uri!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.