S-au trezit liberalii: „Consilierii municipali condamnă atitudinea perfidă și josnică a Guvernului Grindeanu”. Huțucă: „Depunem moțiune de cenzură”

Consilierii municipali ai PNL Constanța au anunțat miercuri: „condamnăm atitudinea perfidă și josnică a Guvernului Grindeanu și a parlamentarilor PSD-ALDE, acești decidenți care s-au hotărât să sfideze o țară întreagă prin adoptarea, la ceas de noapte, a Ordonanței de Urgență privind modificarea Codurilor Penale”.

Amintim că Ordonanța a fost publicată în Monitorul Oficial după miezul nopții, la foarte scurt timp după ce a fost adoptată de Guvern, în opinia liberalilor „demonstrând încă o dată că interesele PSD-ALDE sunt mai presus de oricine și orice. PSD-ALDE au promovat un program de guvernare nerealizabil, devenind, astăzi, realmente mincinos și o amenințare la adresa statului de drept”.

„Această ordonanță elimină, mai presus de orice, răspunderea antrenată de către actele normative emise de Guvern, Parlament și autoritățile locale. Grupul consilierilor municipali ai PNL Constanța, în minoritate și în opoziție, asigură cetățenii că va continua să apere drepturile tuturor constănțenilor și va proteja municipiul Constanța, prin toate mijloacele de care va dispune, de abuzurile care se pot naște din prevederile legislative adoptate pe furiș de Guvernul PSD-ALDE”, susțin consilierii municipali liberali.

Pe de altă parte, într-o declarație de presă de miercuri, deputatul PNL Bogdan Huțucă anunță că partidul va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu dacă acesta nu-și va da demisia.

„Partidul Național Liberal consideră drept o sfidare incalificabilă a voinței cetățenilor români demersul întreprins pe furiș, în miez de noapte, de către Guvernul Grindeanu prin adoptarea Ordonanţei de urgență pentru modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, dar și unul de furt la drumul mare al statului de drept, de anulare a democrației din România, democrație al cărei preț a fost plătit cu sacrificiul suprem al atâtor români căzuți în timpul Revoluției din Decembrie 1989! Gestul uluitor al actualei puteri PSD-ALDE este fără precedent în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, cu consecințe politice, economice și de imagine greu de estimat și nu face altceva decât să arunce România cu peste 20 de ani înapoi, iar acest preț uriaș va fi platit exclusiv de către cetățeni. Această palmă cruntă dată Justiției din România, nu poate avea altă consecință decât demisia întregului Guvern Grindeanu! Partidul Național Liberal cere demisia acestuia și anunță că va depune azi o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu dacă acesta nu-și va da demisia! În calitate de parlamentar liberal, condamn ferm astfel de practici sfidătoare și abuzive utilizate de către Puterea PSD-ALDE strict în interes personal! (…) Acest Guvern mai mult decât abuziv trebuie să demisioneze cu aceeaşi urgenţă cu care a semnat pentru salvarea condamnaţilor şi cu care a dat undă verde unui nou jaf general”, a spus Bogdan Huțucă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.