S-au speriat de… elevi? Ministerul invită Asociația Elevilor din Constanța la negocieri

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a depus săptămâna trecută o cerere de începere a urmăririi penale pe numele membrilor Guvernului, responsabili de problema transportului elevilor, la Administrația Prezidențială și la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ca urmare a expirării termenului de 15 ianuarie acordat pentru ca aceștia să se asigure că fiecare elev din România are posibilitatea de a ajunge la școală. 

Între timp, Ministerul Educației și Cercetării a transmis vineri o invitație către AEC pentru a participa la un grup de lucru pe tema transportului elevilor luni, 20 ianuarie.

„Tematica discuțiilor are legătură cu Decizia Curții Constituționale nr. 657/2019, care a declarat neconcstituțională decontarea navetei elevilor doar pe bază de abonament. Pe agenda de lucru nu se regăsește niciuna dintre solicitările AEC, motiv pentru care vom prezenta reprezentanților Ministerului Educației, Ministerului Transporturilor și Ministerului Dezvoltării un draft de proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului care să rezolve toate problemele transportului elevilor”, au transmis reprezentanții AEC.

Astfel, delegația AEC la București de luni, 20 ianuarie, va avea următorul program:

09:00 – depunerea cererilor de începere a urmăririi penale la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

10:30 – depunerea cererilor de începere a urmăririi penale la Administrația Prezidențială

11:45 – începutul protestului AEC și AEBI pentru rezolvarea problemei transportului elevilor

12:00 – începutul ședinței de lucru cu reprezentanții MEC, MTIC și MLPDA pe tema transportului elevilor. 

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *