S-au liniștit apele la Teatrul de Stat? Șimșensohn: „Până la finalul anului trebuie să avem minim patru premiere! Întreruperea ne-a dat peste cap organizarea festivalului”

Nici nu a apucat bine să înceapă treaba, pentru că proaspătul manager numit la Teatrul de Stat Constanța, Erwin Şimşensohn, a fost pus în stand-by. Fostul manager, Dana Dumitrescu, a contestat decizia de încetare a mandatului, din ianuarie, a președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius-Horia Țuțuianu și, la mijlocul lunii aprilie, a fost repusă pe funcție, obținând înțelegere în instanțele de judecată.

CITEȘTE ȘI:

S-a văzut din avion faptul că contestația lui Dumitrescu a fost strict una de răfuială personală, întrucât mandatul acesteia oricum expira în câteva zile. Astfel, de joi, 2 mai a.c., Șimșensohn a revenit pe post, cu speranța că fostul manager va înceta asalturile asupra instituției.

„Eu aș spera să nu (mai conteste – n.r.), dar nu pot să bag mâna în foc. Îmi este foarte greu să cred că va renunța… Eu mi-am propus să fac treabă fie că e o lună, trei luni sau un an, cât voi fi voi folosi timpul la maxim. Și dacă voi sta două săptămâni, să se simtă că am trecut pe aici!”, a spus noul manager al Teatrului de Stat, Erwin Șimșensohn, pentru TOMIS NEWS.

În ceea ce privește planurile managerului revenit pe post, se dorește un plan ambițios: minim patru premiere până la finalul anului și organizarea, în mare viteză, a festivalului Miturile cetății.

„Suntem deja în repetiții, mai avem două săptămâni până la o premieră, chiar din prima săptămână înainte de acea întrerupere am început repetițiile la un nou proiect. De săptămâna viitoare începem (repetițiile – n.r.) la un alt și nou proiect, a cărei premieră sper să aibă loc în iunie. Sper să scoatem două premiere până în vară. În toamnă, dacă se scoate postul de manager la concurs și decid să mă înscriu și în cazul în care voi câștiga, mai facem minim încă două premiere. În concluzie, în acest an calendaristic să existe minim patru premiere! (…) Din cauza problemelor care au fost, nimeni nu s-a ocupat de festival (Miturile cetății – n.r.) până acum, iar întreruperea de două săptămâni nu ne-a ajutat deloc. Exact când să ne apucăm, am fost întrerupți și, practic, abia acum începem, având la dispoziție o lună și jumătate, ceea ce este extrem de puțin. Organizarea unui festival serios ar trebui începută cu un an înainte, practic noi mai avem la dispoziție o lună și jumătate și nu avem nici trupele, nici cazările, nici logistică, nimic, plecăm de la zero. Să vedem ce reușim într-o lună și jumătate, pentru că nu vreau nici să îl amânăm, nici să îl anulăm, ci să îl ținem, doar că va fi foarte greu”, a mai spus Șimșensohn, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

PROGRAMUL DE SPECTACOLE TEATRUL DE STAT CONSTANȚA:

3 – 5 mai 2019

VINERI,  3 mai 2019, ora 19:00

CEA MAI FRUMOASĂ SOȚIE

de Eugene Labiche
Cu: Florina Stănculeţ, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adi Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Diana Vieru, Cosmin Mihale, Gelu Ciobanu.

Regia, scenografia, muzica: Mihai Constantin Ranin

Durata spectacolului: 1h 45 min

SÂMBĂTĂ, 4 mai 2019, ora 19:00

               ȘOBOLANUL REGE

      de Matei Vișniec

Cu: Iulian Enache, Remus Archip, Maria Lupu, Marian Adochitei,
Mihai Sorin Vasilescu, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Ana-Maria Ştefan.
Regia: Radu Dinulescu
Scenografia: Sanda Mitache
Muzica: Mihnea Brumariu
Montaj video: Alexandru Bibere

              Durata spectacolului: 145 minute

DUMINICĂ, 5 mai 2019; ora 19:00

NUNTA LUI FIGARO

de Pierre Beaumarchais

Cu: Tani Ștefu, Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Mircea-Dumitru Siromașenco, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov, Daniela Ivanciu

Regia: Cristian Ioan Scenografia: Gabriela Nicolaescu

Durata spectacolului: 2h 40 min

Biletele se pot achiziționa de pe platforma online www.mystage.ro sau de la casa de bilete a teatrului la următoarele prețuri:  40 lei (lojă), 30 lei (stal), 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari).
Pentru mai multe detalii și rezervări: 0241.488.247. / 0371.442.592.
Programul agenției de bilete: luni: 09:00 – 17:00; joi – duminică: 11:00 – 19:00

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.