S-au încheiat discuțiile dintre Cioloș, Cîțu, Kelemen și Pambuccian. Cioloș a ieșit SUPĂRAT din ședință: NU s-a înțeles cu liderii PNL și UDMR

Dacian Cioloș pare să se fi dus degeaba la sediul PNL, pentru a discuta cu liderul liberalilor, Florin Cîțu, președintele UDMR, Kelemen Hunor, și șeful grupului parlamentar al minorităților, Varujan Pambuccian. Cioloș a stat mai puțin de o oră la discuții cu cei 3 lideri și a plecat nervos. El a spus că urmează o ședință la USR, când vor fi făcute mai multe precizări.

Nu s-a luat nicio decizie şi ne vedem la sediu. O să am o şedinţă de Birou Naţional.”, a spus Cioloș în timp ce fugea de reporteri.

Discuțiile purtate de premierul desemnat, Dacian Cioloș, cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor, la sediul PNL, nu au avut niciun rezultat. Președintele PNL insistă pe ideea că USR ar trebui să facă o majoritate cu AUR și PSD, însă discuțiiel vor continua, în condițiile în care Dacian Cioloș dorește refacerea coaliției cu PNL și UDMR.

Nu a fost nicio concluzie. Am spus că mi se pare normal ca cei care au declanșat criza să vină și cu o soluție. O să mai discutăm, să mai vedem. Domnul Cioloș dorește să refacă coaliție. O să mai discutăm. Astăzi suntem aici din respect pentru români. Noi vrem ca România să nu rămână în criză. Dar soluția trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză. Nu s-a discutat nimic despre ministere. Când a fost la Cotroceni domnul Cioloș, presupunem că a avut o majoritate în spate. Acea majoritatea a fost USR-AUR-PSD. Are o majoritate testată prin vot politic în Parlament. În spatele deciziei de a fi propus a fost acest lucru. Responsabilitatea găsirii unui premier este a lui Dacian Cioloș. Noi suntem un partid responsabil, vrem să rezolvăm această criză, dar nu noi am provocat această criză”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul demis, Florin Cîțu, a declarat miercuri, după întâlnirea cu premierul propus, Dacian Cioloș, că cea mai bună soluție este coaliția defunctă PNL USR UDMR.

„Azi nu a fost negociere, ci o discuție. Dacă vom avea altă discuție poate se va prezenta și programul de guvernare. Pentru alte discuții voi merge în PNL, nu iau deciziile singur. Vom avea mâine cred o ședință de BEX”, a zis Cîțu.

citu 9

El nu a exclus ca PNL să voteze un Guvern Cioloș. În ceea ce privește alianța PNL USR UDMR, premierul demis a spus: „Aici lucrurile sunt foarte clare. Nu mai există coaliția. Când un partid a ieșit și a dat vot politic pe o moțiune a PSD, îți arată apartenența la o coaliție testată în Parlament. Soluția cea mai bună pentru România este coaliția de dreapta, această coaliție”, a precizat totuși Cîțu.

PNL va face o desemnare de premier când va avea o majoritate”, a adăugat el. „Haideți să vedem ce se întâmplă zilele următoare”, a mai zis liderul PNL.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri după discuția cu premierul desemnat Dacian Cioloș că a constatat o lipsă de încredere. Fără încredere este greu să construiești, a mai spus liderul UDMR.

Am avut această discuție la invitația premierului desemnat Dacian Cioloș. Azi nu am ajuns la o concluzie, trebuie să vedem ce va discuta fiecare dintre părți în forurile decizonale”, a declarat Kelemen Hunor. În plus liderul UDMR a vorbit despre lipsa de încredere dintre părți.

„Am constatat lipsa de încredere, fără încredere este greu să construiești… noi trebuie să găsim o soluție, într-o formă sau alta…. Eu sper ca fiecare să mai lase din orgoliile arătate în stânga și în dreapta, nu mai putem schimba moțiunea de cenzură, nici alăturarea de AUR, dar trebuie să schimbăm viitorul”, a adăugat Kelemen Hunor.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “S-au încheiat discuțiile dintre Cioloș, Cîțu, Kelemen și Pambuccian. Cioloș a ieșit SUPĂRAT din ședință: NU s-a înțeles cu liderii PNL și UDMR

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *