S-au dus la București boi și s-au întors vaci. Parlamentarii Constanței, o rușine națională!

Am simțit că m-a lovit un bolovan direct în cap când am citit, ieri, că parlamentarii PSD Botoșani au reușit să treacă prin Comisiile de Buget ale Parlamentului amendamentul prin care județul pe care îl reprezintă va primi cei mai mulți bani din sumele defalcate din TVA pentru finanțarea drumurilor județene și comunale.

Alaltăieri, fuse și se duse pe la noi deputatul de Constanța, Robert Turcescu, care ne-a amintit că a depus 58 de amendamente la proiectul bugetului de stat, dar nici unul nu a fost admis. Explicația are o logică politică, însă este o mizerie palpabilă, dacă gândim în ansamblu. Adică, un parlamentar de Constanța, care nu este constănțean, a identificat 58 de locuri în județul nostru unde banii sunt necesari, urgent. Cei cinci deputați și trei senatori PSD, din care unul este ministru și cărora li se adaugă un deputat ALDE, nu au identificat nici un locșor din Constanța, unde ar fi nevoie de bani!

Cei nouă crai de la răsărit s-au dus în Parlament și au votat ca pinguinii, pe bandă, ce li s-a pus sub nas, fără să scoată un sunet. De ce? Pentru că proiectul de buget, creionat „din scoarță în scoarță” de Liviu Dragnea, nu permitea nici o modificare, de nici un cent. Dacă s-ar fi admis un amendament, să zicem la asfaltarea unui drum comunal, s-ar fi tăiat din asfaltarea unui alt drum comunal, din alt județ. Așa că pinguinii noștri constănțeni nu au vrut să deranjeze cu nimic construcția bugetară care, pentru Constanța, aduce aproape nimic. Dragnea, ca să facă pe deplin mișto de ei, putea să le pună sub nasul alor noștri o foaie pe care să scrie „Este adevărat că ești cel mai mare bou în viață?”, iar toți ar fi votat „pentru”!

Vă mai amintiți cât ne-au făcut capul calendar, în campanie, domnii de la PSD cu Guvernul ZERO? Ei, bine, știau de ce. Pentru că plănuiau să ne aducă Parlamentul ZERO! Exact atâția bani au obținut parlamentarii PSD și ALDE de Constanța pentru județul lor.

Ne-am bucurat când unul de-al nostru, adică Mircea Dobre jr., a ajuns ministru. Un antreprenor de pe litoral, direct la Turism. Constanța, atât de absentă în povestea Executivului din ultimii mulți ani, ni s-a părut ca un fel de verișorul de la țară care a triumfat la oraș. O nemăsurată bucurie. Numai că, surpriză. Prezența Constanței în conducerea minunatului minister este egală cu zero. Pentru ministerul Turismului, prioritățile în 2017 sunt următoarele: infrastructură turistică la Borsec (Harghita), pârtia de schi de la Straja (Lupeni, Hunedoara), un centru de informare turistică și bază de kinetoterapie (Govora, Vâlcea), niște infrastructură de agrement (Voineasa, Vâlcea) și încă o pârtie de schi (Câmpulung Moldovenesc, Suceava). Atât. 25 milioane lei pentru kinetoterapii și centre de informare, care pot fi obținute și pe fonduri europene de către leneșele consilii locale respective, însă noroc că există un Guvern, un sac fără fund al cheltuielilor inutile, care, din nou, nu găsește Constanța pe hartă, cu constănțeni la conducere! Și încă una bună: viziunea de dezvoltare a ministerului Turismului se limitează la „creșterea numărului turiștilor străini, într-un ritm mediu anual de 10%” și al celor români „cu 9%”. Creșteri imaginare se preconizează și la înnoptări, cu 12,5% în cazul străinilor și 9%, în cazul românilor. Așa s-a făcut bugetul la Turism, pe imaginație, probabilitate și „sperăm că…”

Domnii din Parlament și din Guvern despre care discutăm sunt aceiași care ne spuneau și că județul nostru contribuie cu miliarde și miliarde la maleficul București, capitală care își bate joc de noi. Numai că gălăgioșii din campanie nu au scos un sunet când s-au trezit față în față cu posibilitatea schimbării acestei abordări.

Sunt convins că unii dintre ei aveau niște amendamente în program, numai că partidul le-a instalat muclesul, care a dus la completa lipsă de reacție. Același partid care se recomandă a fi „democratic” și „modern”, care însă nu permite depunerea unui proiect în Parlament, pentru că nu vrea Liviu Dragnea. Și asta o știu de la un parlamentar PSD, ca să fim clar înțeleși.

Aș fi intrat pe geam, dacă Dragnea m-ar fi dat afară pe ușă. L-aș fi sunat la 12 noaptea. Și la 3 dimineața. I-aș fi pus piedică pe holurile Parlamentului și pastă de dinți pe clanța de la bolid, i-aș fi suflat cu paiul în cafea, ba chiar și niște iaurt în bere ar fi mers, să-l țin de vorbă la WC, orice, numai să înțeleagă domnul dictator că drumul sau spitalul sau școala X din Constanța are nevoie de suma Y, urgent!

Dar, nu, ei au preferat să nu scoată un sunet, ca să curgă fără probleme cei patru ani de făcut nimic în Parlament, cu indemnizația de rigoare. Dragi „aleși” de Constanța, v-au întrecut parlamentarii de Botoșani. Sunteți o rușine națională!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “S-au dus la București boi și s-au întors vaci. Parlamentarii Constanței, o rușine națională!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *