S-au calmat spiritele la RAEDPP. Făgădău vrea să stopeze plimbatul anual al milionului de euro

De patru ani, Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa (RAEDPP) primește, în fiecare lună ianuarie, un milion de euro pentru reabilitarea unor fațade ale unor imobile din Centrul vechi. Numai că fosta conducere, în fiecare lună decembrie, returna acești bani, așa cum TOMIS NEWS relata la începutul lunii februarie și, astfel, 16 imobile din zona peninsulară au zăcut în uitare în toată această perioadă.

Conducerea s-a schimbat, fostul deputat Florin Gheorghe a preluat frâiele Regiei, iar dezbaterile premergătoare adoptării bugetului municipiului Constanța au adus situații noi: Primăria și-a anunțat intenția de a nu mai acorda acești bani, în ciuda relației strânse dintre primarul Decebal Făgădău și noul director al RAEDPP, iar președintele PMP, Claudiu Palaz, a îngropat securea războiului cu Florin Gheorghe și a anunțat că se impune acordarea acestei sume!

Au fost zile halucinante, în care nimeni nu a înțeles nimic, până joi, cu prilejul ședinței ordinare a Consiliului Local, organizată la Liceul de Arte „Regina Maria”, când Făgădău a lămurit lucrurile.

„Din 2015, am alocat anual câte un milion de euro, astfel încât RAEDPP să înceapă să renoveze imobilele din zona centrală a Constanței. Toate procedurile de achiziții – foarte groaie – nu au cheltuit. Pentru a nu mai lua banii înapoi la fiecare sfârșit de an, discuția cu conducerea executivă a fost una clară: faceți licitații și, pe măsură ce se semnează contractele, alocăm sumele necesare! Clădirile nu sunt ale lui Făgădău, ci sunt patrimoniu al municipiului Constanța! Acesta este motivul pentru care eu nu am pus cei 3,5 milioane lei în buget, nu doamna Frigioiu! Până una-alta, sunt primarul municipiului, generez proiectul și mi-l asum! (…) Să nu credeți că se face un buget de care eu nu știu! Știu fiecare capitol bugetar și bugetul pe fiecare direcție!”, a spus Decebal Făgădău.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *