S-a trezit Bode (MAI): „Practica împuternicirilor pe funcții este ANORMALĂ”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă că la nivelul Jandarmeriei Române, al Poliţiei Române şi al Poliţiei de Frontieră au fost făcute, în primele patru luni ale acestui an, 250 de împuterniciri pe diverse funcţii de conducere, el criticând, din nou această practică, pe care de altfel TOMIS NEWS a semnalat-o recent. Bode anunţă că susţine schimbarea legislaţiei în sensul reglementării clare a carierei de poliţist:

Această practică este una anormală, a împuterniciţilor pe funcţii, şi am dat şi un număr în această săptămână. La trei structuri ale MAI – Jandarmi, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Română – de la începutul anului până în luna aprilie inclusiv au fost împuterniciţi peste 250 de şefi de serviciu, de poliţie municipală, orăşenească, judeţeană şi aşa mai departe. Aşadar, această practică va trebui să înceteze şi nu avem altă variantă decât aceea de a modifica statutul poliţistului, de a modifica legislaţia astfel încât să avem foarte clar stabilit un ghid al carierei, să ştie foarte clar ce vechime şi ce parcurs al carierei trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei Române sau ce vechime şi ce experienţă trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei judeţene din Sălaj. Toate aceste lucruri trebuie reglementate prin lege şi i-am cerut noului şef al Poliţiei Române să vină în cel mai scurt timp cu un plan astfel încât de la bază până la vârf aceste concursuri să fie demarate”, a afirmat Lucian Bode sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă.

Bode a menţionat că acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul celorlalte structuri din cadrul MAI. Bode a mai catalogat împuternicirile pe funcţii de conducere din cadrul ministerului pe care îl conduce drept la nivelul Jandarmeriei Române, al Poliţiei Române şi al Poliţiei de Frontieră au fost făcute, în primele patru luni ale acestui an, 250 de împuterniciri pe diverse funcţii de conducere şi „o problemă gravă” care poate fi rezolvată doar în cadrul unui amplu proces de reformă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.