S-a SPART mitul „Portugalia scapă de pandemie”: Cu 86% populație vaccinată, situația se AGRAVEAZĂ

Situaţia pandemiei COVID-19 în Portugalia „s-a agravat în ultima săptămână”, a atenţionat joi ministrul portughez al sănătăţii, Marta Temido, în timp ce rata de incidenţă a crescut cu 10 puncte, ajungând la 94 de infectări la 100.000 de persoane în ultimele două săptămâni, relatează agenţia EFE. Rata de reproducere a virusului – parametru ce indică numărul de persoane pe care fiecare persoană infectată le infectează în medie – a crescut de asemenea în ultima săptămână, ajungând la 1,08.

Ministrul portughez al sănătăţii a anunţat în acest context că starea de alertă va fi prelungită până pe 30 noiembrie şi le-a cerut cetăţenilor să respecte măsurile în vigoare.

Riscul rămâne prezent”, a avertizat Marta Temido, deşi formele de boală sunt pe ansamblu mai uşoare în Portugalia, întrucât 85,9% din populaţia acestei ţări este vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă. Săptămâna trecută a început administrarea dozei a treia de vaccin, disponibilă deocamdată pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „S-a SPART mitul „Portugalia scapă de pandemie”: Cu 86% populație vaccinată, situația se AGRAVEAZĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *