S-a săturat și prefectul Coșa: „Forțează” ieșirea Constanței din carantină prin mobilizarea masivă a forțelor de ordine

În județul Constanța, 11 localități sunt, în prezent, în carantină zonală. A 12-a este pe drum, fiind vorba de comuna Grădina. Municipiul Constanța, trebuie să iasă vineri, 18 decembrie, din carantină, numai că este foarte posibilă o nouă… prelungire. O eventuală prelungire ar însemna că și de Crăciun constănțenii se vor confrunta cu măsurile actuale restrictive.

Joi, incidența pe municipiu este de 8,67 (2.711 cazuri active), iar pe județ de 5,95.

Coșa forțează ieșirea din carantină

În acest context, Instituția Prefectului Constanța transmite joi că, în prezent, rata de infectare este pe un trend descrescător, dar se menţine la o cotă ridicată.  Având în vedere acest aspect, s-a luat decizia ca, începând cu data de astăzi, măsurile aplicate de către forţele de ordine şi celelalte instituţii abilitate de control să fie intensificate pe toate liniile, atât în ceea ce priveşte verificarea motivului deplasării în interiorul zonei carantinate, respectarea măsurilor de protecţie sanitară, cât şi al verificării operatorilor economici referitor la îndeplinirea interdicţiilor impuse. Astfel, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, respectiv ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa vor acţiona permanent, în filtre rutiere, la intrările şi ieşirile din municipiul Constanţa. Forţele de ordine vor verifica documentele justificative, precum şi oportunitatea deplasării. De asemenea, poliţiştii, jandarmii şi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, vor verifica centrele comerciale, market-urile, precum şi agenţii economici mici şi mijlocii pentru verificarea respectării normelor sanitare şi de distanţare socială.

Potrivit Instituției Prefectului, în plus, echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, în colaborare cu reprezentanţi ai DSP Constanţa şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor vor acţiona în restaurante, cluburi, terase, baruri, cafenele, pieţe agroalimentare, târguri, oboare, săli de fitness, saloane de înfrumuseţare, pentru verificarea respectării funcţionării în conformitate cu normele emise în contextul stării de alertă. Totodată, poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali vor avea în atenţie mijloacele de transport în comun, precum şi staţiile de cale ferată, pentru controlul documentelor justificative şi verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară.

Pe această cale, facem un apel la responsabilitatea cetăţenilor, pentru ca aceştia să conştientizeze riscurile la care se expun atât ei înşişi, cât şi pe cei dragi, dacă nu respectă normele legale. Reamintim faptul că nerespectarea prevederilor în vigoare atrage sancţiuni contravenţionale!”, au precizat reprezentanții prefecturii.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “S-a săturat și prefectul Coșa: „Forțează” ieșirea Constanței din carantină prin mobilizarea masivă a forțelor de ordine

  • joi, 17 decembrie 2020 la 14:10
    Legătură permanentă

    O tâmpenie fãrã margini carantinarea. Orice idiot poate completa o hârtie cu o justificare bunã. Din punctul meu de vedere tb eliminatã. Oricum cu sa sau fara voia noastrã ne vom imuniza natural chiar daca nu e plãcut. Sugerez redactiei, sa realizeze un articol vis a vis de protocolul de tratament stabilit de arahat care ucide cu intentie pacientii si nimeni NU COMENTEAZA NIMIC, NICIUN NEMERNIC DE DOCTOR, NU ARE CURAJ , PT CA INCASEAZA BANI DE PE URMA LOR. ASTA E GENOVID.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *