S-a rezolvat cu SPONSORIZAREA la ministrul Energiei, Virgil Popescu: FALIMENTARUL Comănescu (Grup Servicii Petroliere) cumpără FALIMENTARA centrală Mintia! „NU am bani nici de salarii!”

Gabriel Comănescu, președintele Grup Servicii Petroliere, este cunoscut pentru faptul că tratează oamenii pe post de cantitate neglijabilă, nu plătește salariile – nu cu lunile, ci cu anii deja – pentru că el are spatele acoperit prin primarul Constanței, Vergil Chițac și prin serviciile secrete, care sunt pornite pe furat și nicidecum cu vreo treabă pentru țara asta. S-a tot discutat despre faptul că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a rupt ambasadele cu Comănescu, tocmai pentru că magnatul petrolier constănțean nu este om serios, numai că, între timp, ministrul Popescu s-a răzgândit și i-a furnizat lui Comănescu o companie de interes strategic național, falimentată intenționat în ultimele luni: Centrala Mintia, din Deva. De altfel, scandalul a fost atât de mare cu centrala în cauză, încât un deputat AUR din Hunedoara a demisionat din partid, tocmai pentru că George Simion, co-președinte AUR, a tolerat actul de corupție! Bineînțeles că nu avem procurori anticorupție pentru așa ceva, astfel că că minunata corupție înflorește zilnic, în toată țara. De fapt, rețeta este foarte simplă: falimentezi intenționat compania de stat, pentru a fi cumpărată de un falimentar, la preț de nimic, perioadă în care procurorii anticorupție efectiv dorm, perioadă în care tunul s-a dat deja, angajații și familiile au rămas pe drumuri, bugetul de stat este prejudiciat masiv, cu miliardele, iar pe autor nu poți să îl tragi la răspundere, pentru că el are firma… în Luxemburg! De altfel, Gabriel Comănescu a pus în pericol PNRR-ul României – miliardele de euro pentru țară, tocmai pentru că trebuia să primească ILEGAL niște… mulți bani, marele noroc pentru țară a fost faptul că TOMIS NEWS a adus problema în Parlamentul României.

Grupurile de producție de energie de la termocentrala pe cărbune Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), oprite din funcționare în februarie anul trecut și intrate în conservare din primăvara anului 2021, sunt retrase din exploatare și închise, potrivit unei decizii a Adunării creditorilor companiei de stat aflate în insolvență! Ministerul Energiei, acționarul unic al CEH, a transmis pe 9 decembrie anul trecut o adresă administratorului judiciar al companiei, prin care a solicitat „luarea măsurilor pentru  retragerea din exploatare și închiderea grupurilor energetice ale Sucursalei Electrocentrale Deva, aflate în conservare”, adică obținerea aprobării creditorilor, precum și notificarea în acest sens a Dispeceratului Transelectrica și a ANRE, se arată în documente oficiale analizate de Profit.ro, fiind vorba – practic – de falimentarea intenționată a companiei, la… pixul ministrului Virgil Popescu, discuția fiind deja rezolvată pentru Gabriel Comănescu. Pe 21 decembrie 2021, adunarea creditorilor a aprobat retragerea din exploatarea și închiderea grupurilor de la Mintia, cu votul decisiv al Administrației Fondului pentru Mediu, care deține peste 48% din creanțele asupra Complexului (aproape 3 miliarde lei). ANAF și Hidroelectrica s-au abținut de la vot, întrucât și-au dat seama de actul de corupție și nu au dorit să se implice.

Activele termocentralei Mintia, aflate în portofoliul Sucursalei Electrocentrale Deva a CEH, sunt scoase la vânzare. Printre cei interesați să le preia se numără GSP Power al lui Gabriel Comănescu sau Turboenergy Power din Chișinău, dar și companii din Coreea de Sud și Israel. Comănescu este prietenul și sponsorul ministrului Energiei Virgil, Popescu! Grupurile de producție de energie de la termocentrala pe cărbune Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), oprite din funcționare în februarie anul trecut și intrate în conservare din primăvara anului 2021, vor fi retrase din exploatare și închise. Potrivit Ministerului, menținerea în conservare a termocentralei presupunea costuri cu întreținerea, mentenanța și paza echipamentelor acesteia. Conducerea Complexului a comunicat încă din noiembrie 2021 că nu sunt bani pentru suportarea acestor costuri. Până pe 31 decembrie 2021 inclusiv, pe site-ul Transelectrica, cele 5 grupuri de la Mintia, cu putere instalată totală de 1.050 MW, apăreau cu mențiunea „Intrare în conservare conform Adresei Ministerului Energiei nr. 12155/28.04.2021″. Acum, ele nu mai apar deloc! De altfel, în ultima ședință a Comitetului de Reglementare al ANRE de anul trecut, din 29 decembrie, s-a luat decizia modificării licenței de producție a CEH, pentru a reflecta noul statut al termocentralei Mintia.

„(…) până în prezent, un număr de opt investitori au semnat acorduri de confidențialitate în vederea continuării demersurilor de cumpărare a activelor sucursalei. După întocmirea caietului de sarcini, administratorul judiciar urmează să convoace adunarea creditorilor pentru aprobarea acestuia și pentru a stabili prețul de pornire în vederea materializării tranzacției având ca obiect activele SE Deva”, le-a transmis administratorul judiciar creditorilor CEH luna trecută.  Activele Sucursalei Electrocentrale Deva a CEH au fost evaluate oficial la o valoare de piață de 100,88 milioane euro și una de lichidare de peste 61 milioane euro.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *