Spread the love

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat, miercuri, la Brașov, actul constitutiv și statutul Asociaţiei „Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa”, împreună cu primarul general al municipiului București, Gabriela Firea și cu primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.

Potrivit Primăriei Constanța, Asociația „Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa” are ca scop dezvoltarea durabilă a unităților administrativ-teritoriale care alcătuiesc asociația și a întregii zone limitrofe acestora, prin realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional și prin furnizarea în comun a unor servicii publice.

De asemenea, se urmărește și creșterea capacității de asigurare a unui randament ridicat al investițiilor în aceste zone, precum și de a stabili o ierarhie a proiectelor de infrastructură de interconectare regională.

CITEȘTE ȘI:

Raportul „Orașe magnet”, realizat de Banca Mondială, prezentat la Constanța. Făgădău: „Au stârnit o premieră și au ales să lucreze cu un oraș. Un fundament de colaborare se face greu în România de azi”

Înființarea Asociației este rezultatul raportului Băncii Mondiale – Orașe competitive – și este o structură instituțională menită să asigure implementarea Strategiei de Dezvoltare Teritorială a României.

Amintim că memorandumul privind înființarea Asociației a fost semnat la București, pe 7 iunie, de către cei trei primari.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Constanța, Brașov și București – fondatoarele unei asociații cu scopul de a dezvolta potențialul turistic

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *