S-a îngropat securea războiului! Consens pe ruta de transport Constanța – Năvodari: suplimentare consistentă, cu condiții puse de PMP: „Până în septembrie!”

Consilierii județeni, reuniți vineri, 30 iunie a.c., în ședință ordinară, s-au certat când a fost vorba despre inițierea unui nou traseu, respectiv Constanța – Năvodari – Lumina. Proiectul a fost inițiat de consilierul „popular” Daniel Turcu și, în cadrul dezbaterilor, s-au stârnit discuții aprinse. ALDE s-a opus, din considerente politico-economice de partid, iar conflictul a escaladat.

Pe 4 iulie a.c., vicepreședintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz, a depus două proiecte de hotărâre, care privesc suplimentarea cu un numar de 20 de masini pentru transportul în comun pentru cele două firme care efectuează transportul Constanța-Năvodari. Mai mult, pe 10 iulie, PMP Constanța anunța o acțiune de protest la Palatul Administrativ, programat pentru duminică, 30 iulie.

CITEȘTE ȘI:

PMP scoate oameni la proteste: „Vor participa navetişti din Năvodari şi Lumina nemulţumiţi de actualele condiţii de transport în comun!”

Vineri, consilierii județeni s-au reunit în ședința pentru luna în curs și s-a adoptat suplimentarea de curse și de autovehicule de transport pe cursa Constanța – Năvodari. Prin această măsură s-au calmat „popularii” constănțeni. Astfel, va crește numărul curselor de la 66 la 98 și de la 14 la 24 de autovehicule.

„Am primit un raport al Direcției de Transport, s-au luat niște măsuri, s-au aplicat niște contravenții, am înțeles că s-a ajuns la discuții de operatorii și se va remedia problema în două rânduri. Momentan, suntem de acord cu proiectele de pe ordinea de zi. Dacă se rezolvă problema pe ruta Constanța – Năvodari, amânăm proiectul. Dacă la începutul anului școlar, situația în trafic este la fel, revin cu introducerea proiectului pe ordinea de zi”, a precizat consilierul Daniel Turcu.

Cursa pentru Lumina, în curs de rezolvare. Avertisment pentru transportatori!

În ceea ce privește rezolvarea problemei pentru traseul destinat localității Lumina, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu a declarat că există două variante de lucru.

„Lucrurile s-au schimbat în ultima perioadă. Referitor la proiectul PMP, dacă se va dovedi că va trebui și acea cursă vom vorbi cu operatorii și le vom prelungi până la Lumina. (…) Este, mă rog, a fost o situație delicată. S-au rezolvat anumite probleme în ultima perioadă. (…) Corpul de control își face treaba, aceste controale vor continua și în următoarea perioadă, sper să înțeleagă și transportatorii că lucrurile nu mai sunt cum au fost înainte și acest corp de control va da amenzi”, a spus Țuțuianu.

CITEȘTE ȘI:

Palaz duce războiul mai departe: două proiecte de hotărâre care privesc suplimentarea cu 20 de mașini de transport în comun pe ruta Constanța – Năvodari

„Am constatat că sunt deficiențe. Au fost mai multe controale, pe mai multe zile, la ore diferite și am hotărât că este nevoie de această suplimentare. Problemele majore pe care le-am găsit la vremea respectivă au fost mai multe pe traseele microbuzelor! În același timp, le recomand transportatorilor să își facă treaba conform licențelor date, pentru că aceste controale vor continua pe toate traseele județului! S-au dat și amenzi și noi și Poliția și pentru întârzieri și pentru aglomerație și de la Poliția Rutieră am aflat că nu aveau toate actele în regulă! Există riscul ca Poliția Rutieră să ridice numerele de înmatriculare, dacă lucrurile nu sunt conforme cu talonul. La ce mă refer: dacă un microbuz are mai multe persoane decât cele din talon, acesta poate fi suspendat și, implicit, numerele de înmatriculare. Cu traseul Lumina suntem în analiză și dacă lucrurile nu se rezolvă, avem două variante. Prima, cea propusă de domnul Palaz, și sunt de acord cu el, să facem o nouă cursă până la Lumina sau, a doua variantă, cei doi operatori să își prelungească cursa până la Lumina!”, a completat președintele CJC, la finalul ședinței de vineri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*