Spread the love

Platforma unionistă Acțiunea 2012 face un pas mare spre maturizare în materie de acțiuni și evenimente concrete. Centenarul Marii Uniri ne bate la ușă, statul român dă semne că nu va aplica o maximă seriozitate cu prilejul sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire, spre deosebire de statele cu o istorie similară, precum Polonia; însă organizațiile non-guvernamentale s-au reunit pentru a completa calendarul de acțiuni cu evenimente de amploare, în 2018.

CITEȘTE ȘI:

Legea Centenarului Marii Uniri i-a dezbinat pe parlamentari. „Urmașii comuniștilor lovesc din nou în istoria statului unitar român!”

Peste 100 de organizații au bătut palma, duminică, la Palatul Parlamentului.

„Mișcarea unionistă merge spre o maturizare în acțiuni și în forma de organizare. Peste 100 de organizații și-au dat mâna pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire, alianță care are ca scop promovarea reunirii cu Republica Moldova, ca proiect de țară. Sunt entități din diverse zone, din România, Moldova, comunitățile istorice și diaspora. Vom avea un plan de activități în 2018 în completare la cele organizate de instituțiile statului, dacă vor fi. Vom face o mare hartă digitală a unioniștilor din toată lumea; un marș pe jos, de la Alba Iulia la Chișinău; vom organiza manifestații stradale și la Chișinău în datele importante, plus multe altele. Sperăm să finanțăm dintr-un fond al Unirii, alcătuit din donații ale românilor de pretutindeni, pe principiul pe care a fost creat Ateneul Român: „un leu pentru Ateneu”! Au participat și membrii grupului parlamentar „Prietenii Unirii”, îi așteptăm și la următoarele acțiuni”, a spus inițiatorul acțiunii de duminică de la Parlament, liderul platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Începe marșul LUPTĂ PENTRU BASARABIA! INEDIT: Militanții vor sta ÎN STRADĂ! „Este inadmisibil să vorbești despre centenar, România 100 și să nu spui măcar o dată Basarabia! E prima provincie care s-a Unit cu România!”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *