S-a încheiat întâlnirea Iohannis-Orban, de la Cotroceni. Urmează ședința cu Nicolae Ciucă și Nelu Tătaru

Discuţia dintre Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, la Palatul Cotroceni, s-a încheiat. În cursul zilei de marţi, PNL urmează să aibă o nouă rundă de negocieri cu USR-PLUS, fără UDMR. După această discuție, se contureză două noi scenarii pentru deblocarea situaţiei, ambele în contradicţie cu decizia BPN al PNL de a-l susţine pe Florin Cîţu.

Prima variantă ar fi ca preşedintele Klaus Iohannis să-l propună tot pe Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru. În această situaţie, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor ar putea merge fără probleme la USR-PLUS.

A doua variantă: Preşedintele Iohannis l-ar desemna premier pe Dacian Cioloş, manevră care l-ar lăsa pe Dan Barna în afara jocului. Ludovic Orban ar avea liber la preluarea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, una importantă pentru statutul de cameră decizională în multe domenii şi pentru instituţiile subordonate, cum ar fi Monitorul Oficial.

După Orban, președintele Klaus Iohannis are marți, ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei, la care vor participa premierul interimar Nicolae Ciucă, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *