Spread the love

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu; primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța (SCJU), dr. Cătălin Grasa, au participat miercuri la inaugurarea Centrului de Sănătate Multifuncțional Năvodari. Lucrările la această unitate spitalicească s-au desfășurat în timp record, fiind construită în doar un an și jumătate. Unitatea va deservi atât locuitorii orașului Năvodari, cât și nordul județului. Este dotată cu mai multe Secții, inclusiv de Primiri Urgențe.

„Sunt mândru și onorat că am reușit să facem în Năvodari ce nu a reușit nimeni în 30 de ani: să aducem năvodărenilor o unitate spitalicească, cu Secții, cu pediatrie, neurologie, laborator de analize ș.a.m.d. Mă întorc în timp, nu vă spun câtă muncă a fost, a unei echipe întregi, mă refer la echipa de la CJC și de la Primăria Năvodari și de la Spitalul Județean. Îmi aduc aminte de orele pierdute la Ministerul Sănătății, la Interne, la Finanțe, dar am reușit. Năvodari are azi un centru multifuncțional de sănătate, pentru năvodăreni și nordul județului. Ce a fost cel mai greu de obținut: acest centru multifuncțional are Unitate de Primiri Urgențe! (…) Într-un an și jumătate am făcut acest centru. Am demonstrat că, dacă vrem, putem! Dacă ne implicăm, reușim! (…) Doresc năvodărenilor sănătate, să nu ajungă în acest centru, dar sunt cu inima împăcată că într-un mandat am reușit ca năvodărenii și nordul județului au o unitate spitalicească să se trateze, să nu mai facă drumuri la Constanța sau București”, a spus Marius Horia Țuțuianu.

Din punct de vedere tehnic, dr. Cătălin Grasa a arătat că UPU acoperă zona verde, adică urgențele ușoare, însă reprezintă un punct de plecare pentru năvodăreni. De asemenea, Grasa a mai arătat că cei mai buni medici vor lucra în această Unitate.

„Este o zi deosebită pentru Năvodari și pentru Spitalul Județean Constanța. Munca în echipă este esențială. O dovedește acest Centru de sănătate, care, fără eforturi conjugate, nu ar fi ajuns în acest moment. În egală măsură, i-am urat (lui Chelaru – n.r.) ca acest centru să fie viitorul ambulatoriu al Spitalului din Năvodari. Trebuie să se țină de cuvânt! Acest centru este sub administrația SCJU și cu medici din cadrul Spitalului și medici în contract cu Spitalul, medici specialiști și privați. Vorbim de cabinete tip ambulator cu posibilitate de internare de zi, pentru a se face mai multe investigații decât un singur consult diagnostic – chirurgie, neurologie, cardiologie, pediatrie, ORL, dermato și boli interne, cu o dotare aferentă pe zona de imagistică, două ecografe performante și un laborator de analize care acoperă hematologie, biochimie, coagulare și sumar de urină. (…) Asigurăm zona de Urgență minoră, tip verde, pentru că nu avem facilități pentru roșu și galben ale unui Spital, cu unități în spate de săli de operații, terapie intensivă, dar este un punct important de plecare pentru oraș. Nu este un centru de permanență, calitatea actului medical este mult mai sus și o girăm prin prezența noastră aici”, a spus dr. Cătălin Grasa.

Centrul medical din Năvodari se va deschide, practic, de săptămâna viitoare și va beneficia de 41 de cadre medicale, investiția Consiliului Județean Constanța ridicându-se la 20 de milioane lei. Cele 41 de posturi vor fi repartizate astfel: 12 medici specialiști, 19 asistenți medicali, 2 chimiști, 2 registratori și 6 îngrijitoare. Totodată, viitorul Centru Multifuncțional va asigura servicii de medicină internă, cardiologie, neurologie, dermatovenerologie, chirurgie, ORL, pediatrie – cu spitalizare de zi și va beneficia de laborator de analize medicale și săli de tratament.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *