Spread the love

La alegerile locale din acest an, PSD a depus toate eforturile ca să piardă. Obiectivul a fost atins, iar candidatul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Felix Stroe, a demisionat în scurt timp de la conducerea RAJA, dar și de la conducerea Asociației Române a Apei. Nimeni nu s-ar fi așteptat la o astfel de abordare și, dacă tot a început să părăsească funcțiile de conducere, Felix Stroe ar fi trebuit să acționeze la fel și în cazul activității politice. Nu a făcut-o. Deși a promis în repetate rânduri în campania electorală că, indiferent dacă va câștiga sau va pierde, nu va pleca la București, Stroe trage tare pentru listele de alegeri parlamentare. Este și motivul pentru care PSD-iștii constănțeni au un nou prilej de sinucidere politică, aspect care se petrece în aceste zile cu mare entuziasm.

Prin prezența lui Stroe pe lista pentru Senat, deschizător de listă mai exact, Nicolae Moga, Liviu Brăiloiu, Radu Babuș, Cristina Dumitrache și alții își sar reciproc la beregată pentru firavele și hazliile liste pentru Parlament. Anul 2016, care a adus pentru PSD Constanța opt posturi de parlamentari, este o frumoasă amintire. În acest context, Marcel Ciolacu a fost așteptat zilele acestea la Constanța ca să tranșeze treburile, numai că l-a încurcat izolarea de covid și… măcelul continuă la malul mării. Tot pe acest fond, modelul Gabriela Firea nu va fi aplicat aici, astfel că Decebal Făgădău este tot mai ignorat și trimis la colț. Pe cale de consecință, Decebal Făgădău s-a împăcat cu Horia Țuțuianu și așa se produce o mică, dar existentă ce-i drept, opoziție la Felix Stroe. Nervii au răbufnit zilele trecute, când pe un grup de Whatsapp al social-democraților constănțeni s-a cerut demisia lui Felix Stroe din partid, o treabă care ar fi fost de neimaginat în ultimii… mulți ani:

Amintim că în 2017 s-a produs o ceartă de proporții între Felix Stroe și Horia Țuțuianu, fostul președinte al Consiliului Județean. Atunci s-ar fi pus în mișcare rotițele puciului, pe care Stroe l-a rezolvat încă din fașă. Stroe nu a uitat haiducia de atunci și s-a răzbunat pe măsură în prag de alegeri locale, în special pe Țuțuianu, retrăgându-i sprijinul politic pentru un nou mandat.

Colegii de ieri, dușmanii de azi…

Decebal Făgădău a stat cuminte în tabăra Stroe, aspect care l-a ajutat fix deloc. Degringolada din partid este atât de amuzantă, încât Marcel Ciolacu primește din toate direcțiile liste de candidați, diferite toate, evident, de la Constanța. Prin secretariat, prin birourile parlamentare, pe mail, prin poștă, cu porumbelul, fiecare aspirant de Parlament trimite lista lui, direct la Ciolacu. Mai mult, în ciuda aparentei unități colegiale, susținută cu patos în ultimii ani, social-democrații de la Constanța nu se înțeleg nici în privința organizării pentru alegerile care ne bat la ușă, astfel că este posibil să nu vedem nici măcar un cort de campanie, pentru că la PSD nimeni nu vrea nici măcar să strângă semnături, ce să mai vorbim de sponsorizări, mobilizări de echipe…

Tot în acest trend, au avut loc în aceste zile și câteva demisii. Dan Georgescu de la Administrația Canalelor Navigabile a demisionat din PSD Constanța, însă își păstrează funcția de la ACN, întrucât „am proiecte pe care vreau să le realizez”. Georgescu a dat un prim semnal la două zile după alegerile locale, anunțând finalizarea unor lucrări de modernizare a ecluzelor. De asemenea, Liviu Popa de la RADET a demisionat de vreo 3-4 ori din PSD Constanța în această săptămână.

VA URMA!

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *