S-a ELIMINAT INTERDICȚIA pentru persoanele condamnate pentru CORUPȚIE de a înființa societăți comerciale! Stelian Ion: „Este o MIZERIE! Pentru PSD, orice condamnat nu are obligații, are doar drepturi!”

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii societăţilor comerciale, inițiată de deputatul PSD-ist Cătălin Rădulescu, cunoscut și ca „deputatul mitralieră”, susținută de alți 37 de deputați, printre care și social-democratul constănțean Radu Babuș, a fost adoptată, miercuri, definitiv, de Camera Deputaților.

Rădulescu a invocat faptul că se impune modificarea Legii nr. 31/1990, în următorul sens: „Considerăm că interzicerea de a fi fondatorul unei societăți persoanelor care au fost condamnate pentru infracțiuni de corupție ar trebui eliminată”.

„Faptele de corupție au un subiect calificat și privesc exercitarea unor atribuții în domeniul public. Săvârșirea unei infracțiuni care privește exercitarea unor atribuții într-o funcție sau demnitate publică nu influențează activitatea unei societăți din mediul privat”, a punctat Rădulescu în expunerea sa de motive. Astfel, persoanele condamnate pentru delapidare, infracțiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală sau spălare de bani vor putea să înființeze societăți comerciale!

În acest sens, deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, ne-a precizat că „în fiecare zi suntem martorii unui nou atac la adresa cetățenilor onești în țara asta.

„Este o mizerie! Exact o infracțiune pentru care a fost condamnat inițiatorul, deputatul PSD Rădulescu! Pentru ei, orice condamnat penal are numai drepturi, nu are și obligații, nu are și interdicții! Dacă te-ai folosit de o societate comercială în scopul de a comite infracțiuni, în mod automat ar trebui să ai niște interdicții! Infractorii care s-au folosit de societăți comerciale se pot folosi și mai departe de ele! Se introduce un pericol suplimentar pentru societate… În fiecare zi suntem martorii unui nou atac la adresa cetățenilor onești în țara asta și se dă un mesaj foarte clar: undă verde la furturi, pe toate planurile! Iată și în activitatea comercială, economică! Nu mai vorbesc de imunitatea politicienilor, poate de mâine și mai mult, pentru că urmează decizia CCR care e menită să îl scape pe Liviu Dragnea… De mâine încolo se dă semnalul că acesta este modelul de societate pe care îl promovează PSD: societatea furtului și abuzului generalizat! De aceea este foarte important referendumul, să vedem ce își doresc românii, dacă această cale pe care a pornit PSD, de dezincriminări, bonificații către infractori, vedem acum infractori care primesc daune de la polițiști… deci, dacă asta își doresc românii, să zburde infractorii, indiferent dacă e vorba de corupți sau bătăuși, interlopi, violatori, nestingheriți pe străzile României, să voteze în direcția asta!”, a spus deputatul Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii societăților a fost respinsă de Senat pe 2 mai 2018, însă, ajunsă la Camera Deputaților, soarta s-a schimbat radical: după un raport de respingere de la comisiile economică și juridică pe 19 noiembrie 2018, aceleași comisii s-au răzgândit pe 27 martie a.c., acordând raport favorabil! La votul final de miercuri, 10 aprilie, propunerea lui Rădulescu a fost adoptată cu 150 de voturi pentru, 83 împotrivă și o singură abținere.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *