S-a deschis o nouă linie regulată de transport maritim pe ruta Karasu (Turcia) – Portul Constanța

Nava „Sea Partner” sosește joi în Portul Constanța, marcând deschiderea oficială a unei noi linii maritime ROPAX (transport camioane, automobile şi pasageri), care va opera pe ruta Karasu (Turcia) – Constanța.

Potrivit Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (APMC), nava va face escală în Portul Constanţa, săptămânal, în fiecare zi de joi. „Sea Partner” transportă 60 de unităţi, din care 5 autoutilitare noi cumpărate de administraţii locale din România.

Linia de transport maritim se numeşte Sea Lines, agentul navei va fi LAM România şi nava va fi operată de Sea Container Services, precizează reprezentanții APMC.

„Acest serviciu, care revine în portul Constanța după o întrerupere de aproape 5 ani, îşi propune pe de o parte, scurtarea timpului de tranzit pentru mărfurile care circulă pe șosele între Turcia şi Europa Centrală şi de Est, iar pe de altă parte, oferirea unei alternative mai sigure şi mai ieftine de transport decât transportul rutier, pentru toţi şoferii care călătoresc între România şi Turcia. CN Administraţia Porturilor Maritime consideră că acesta este doar primul pas în dezvoltarea transportului RO-RO în Marea Neagră şi îşi propune ca în cel mai scurt timp, portul Constanţa să fie legat cu astfel de servicii regulate și cu alte porturi importante din Marea Neagră” au mai precizat reprezentanții APMC.

CITEȘTE ȘI:

Sindicatul Liber al Navigatorilor insistă la Guvern: „Puneți în APLICARE circulara IMO! Navigatorii sunt în PRIMA LINIE în lupta împotriva coronavirus, prin menținerea lanțului de aprovizionare”

APMC a cumpărat aparatură medicală și echipamente sanitare pentru trei spitale din județul Constanța

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.