S-a convocat BEx la PNL, pentru înlăturarea lui Cîțu… de ZIUA lui

Biroul Executiv al PNL, convocat la ora 14.00, prin videoconferinţă, de cei care vor să îl schimbe pe Florin Cîţu de la şefia partidului, a votat vineri pentru convocarea Consiliului Naţional PNL, duminică, ședință în care va decide data Congresului Extraordinar, pe 10 aprilie. Au fost 45 de voturi în BEX PNL. Liderul PNL, Florin Cîțu a reacționat imediat. El nu recunoaște ședința de azi și a convocat o alta pentru mâine:

Urmare a solicitărilor trimise de majoritatea membrilor BEx și luând in considerare toate prevederile statutare si regulile agreate in partid privind convocarea ședințelor, se convoacă ședința BEx mâine la ora 12:00, la sediul PNL din Aleea Modrogan nr. 1, cu prezenta fizica.”, se spune în convocator.

Președintele PNL Florin Cîțu a anunțat că a convocat o ședință a biroului executiv al PNL pentru sâmbătă. Precizările liderului PNL vin în contextul în care tabăra anti-Cîțu din partid a făcut deja o ședință, despre care Cîțu spune că nu e statutară.

Am toate documentele. În partid avem o regulă. Voi respecta regulile. Am convocat mâine un BEX cu prezența fizică. Repet: cererile de convocare a BEX sunt adresate președintelui PNL. Eu am tot discutat și știam că sunt nemulțumiri. Multe nu au legătură cu PNL. (…) Guvernarea care nu e optimă o văd și românii, nu doar eu. Sunt lucruri pe care puteam să le facem mai bine.”, a spus Florin Cîțu.

Organizația Constanța încă nu s-a decis, însă primarul PNL Vergil Chițac s-a poziționat în favoarea lui Nicolae Ciucă.

Cîțu acuză o campanie murdară în PNL: „Am vorbit cu Iohannis, nu se implică în probleme de partid

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat vineri, în contextul în care majoritatea liderilor de filiale vor debarcarea sa din funcție, că atunci când s-au strâns semnăturile pentru organizarea de alegeri interne, cei care vor să-l schimbe au invocat numele lui Klaus Iohannis.

Cîțu a spus că are „o relație bună” cu președintele României și că a discutat cu Iohannis „și în SUA și aici”. Liderul PNL a menționat că șeful statului l-a sunat vineri de ziua lui și i-a urat „La Mulți Ani”. Întrebat dacă se mai bucură de susținerea lui Iohannis la vârful PNL, Cîțu a răspuns: „Dl președinte Iohannis nu se implică în probleme de partid”.

Liderul liberal a adăugat că numele lui Iohannis „a fost invocat de cei care s-au dus și au strans semnăturile” pentru schimbarea sa din fruntea partidului.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat vineri că proiectul Anghel Saligny, de la care a pornit scandalul în partid, este pus în aplicare de Guvern și nu de el.

Am avut discuții și cu vicepreședinții” a spus Florin Cîțu, care a dat de înțeles că problema invocată a fost că a fost „vocal” la adresa ministrului de Finanțe, Adrian Câciu. „Este unul dintre motive”, a spus liderul PNL. „Un alt motiv invocat a fost cel al programului Anghel Saligny. Eu am riscat o guvernare pentru a-l adopta. Este bizar să-l invoci în acest context” a continuat Florin Cîțu.

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat vineri, în contextul în care majoritatea liderilor de filiale vor debarcarea sa din funcție, că nu va pleca din partid dacă va fi schimbat din fruntea formațiunii și din fruntea Senatului.

Sunt liberal și voi rămâne liberal întotdeauna”, a răspuns Cîțu, întrebat dacă va demisiona din PNL în cazul în care pierde șefia partidului. Chestionat ce va face dacă va pierde și șefia Senatului, odată cu cea a PNL, Florin Cîțu a indicat că va continua să apere principiile liberale.

(Voi face) ceea ce am făcut şi până acum, voi fi liberal şi voi apăra principiile liberale cât sunt în politică. Până la urmă, în politică suntem pentru a apăra principiile. Eu cel puţin am intrat în politică şi în PNL pentru a apăra principiile liberale”, a arătat el.

Întrebat dacă i-a fost promisă funcţia de guvernator al BNR, în schimbul tăcerii sale, preşedintele PNL a replicat scurt şi râzând: „Nu, nu”.

Liberalii care vor schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia PNL au declanșat procedurile pentru stabilirea datei Congresului. Cîţu nu recunoaşte demersul și a anunţat, la rândul lui, că convoacă o altă ședință. Liderii județeni PNL care vor debarcarea lui Florin Cîțu din fruntea partidului au transmis, vineri, că Partidul Național Liberal are nevoie de „un management politic mai eficient în relația cu organizațiile teritoriale”. Ședința lor nu este recunoscută de Cîțu care a convocat la rândul său altă ședință de partid.

Majoritatea membrilor Biroului Executiv și a președinților Birourilor Politice Județene apreciază că Partidul Național Liberal are nevoie de un management politic mai eficient în relația cu organizațiile teritoriale. Scopul organizațiilor județene este optimizarea coordonării și îndeplinirea programului de guvernare asumat de PNL, cu un premier din partea PNL. Necesitatea unei schimbări se impune și datorită contextului geostrategic, existând situații când o decizie administrativă are nevoie de o susținere politică rapidă. O situație de criză impune măsuri de criză, așa cum a fost nevoie ca România să aibă o majoritate parlamentară solidă, care să consolideze abordările responsabile și să prevină riscul unei crize politice artificiale”, se arată într-un comunicat de presă.

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal, întrunit în ședința din 1 aprilie 2022, a luat la cunoștință de convocarea Consiliului Național în ședință extraordinară, la solicitarea unui număr de 39 de președinți ai Birourilor Politice Județene, în conformitate cu prevederile statutare. Ședința Consiliului Național va avea loc în data de 3 aprilie, ora 12:00, la București, la Palatul Parlamentului. Biroul Executiv, la care au luat parte 42 de membri, a stabilit în unanimitate detaliile organizatorice, numărul de delegați și norma de reprezentare pentru desfășurarea Consiliului Național. Pe ordinea de zi a Consiliului Național se va afla convocarea și organizarea Congresului Extraordinar al PNL.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.