S-a BĂTUT PALMA în coaliție: Silviu Coșa RĂMÂNE prefect al județului Constanța

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a explicat faptul că în cadrul ședinței coaliției de guvernare, care va avea loc astăzi, vor fi împărțite inclusiv funcțiile de prefect. Principiul general va fi: cine are președintele de Consiliu Județean va avea și prefectul. În cazul județului Constanța, lucrurile sunt clare: întrucât CJ-ul este condus de liberalul Mihai Lupu, pe cale de consecință Silviu Coșa rămâne prefect.

„Mi-aș dori ca în această după amiază să discutăm și acest subiect. La ora 16.00 avem ședință de coaliție și sunt optimist de această dată că vom închide această discuție.”, a spus Sorin Grindeanu.

PSD, PNL și UDMR și-au împărțit posturile de prefecți, cel de la București revenind social-democraților. Acolo unde este președinte de Consiliu Județean va fi si un prefect de la același partid.

Astfel, potrivit împărțirii agreate PSD va avea 21 de prefecți, PNL 17, iar UDMR 4. Bucureștiul va fi preluat de PSD, ce mai probabil prin Alexandru Hazem Kansou.

După ședința de luni, s-a convenit un sistem de rotație a prefecților pe sistemul stabilit în cazul premierului. Astfel, la schimbarea premierului Nicolae Ciucă în 2023 și schimbarea anumitor miniștri, în județele în care un partid pierde ministrul, va primi spre compensare prefect.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *