Rusia și-a propus să UMILEASCĂ Ucraina: Războiul se va încheia doar când Kiev va CAPITULA

Kremlinul anunţă marţi că ofensiva sa în Ucraina se va termina atunci când autorităţile ucrainene capitulează, relatează AFP.

Partea ucraineană poate pune capăt (războiului) în această zi. Trebuie să ordone unităţilor naţionaliste să depună armele. Trebuie să le ordone militarilor ucraineni să depună armele şi trebuie să pună în aplicare toate condiţiile stabilite de Rusia”, declară un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Atunci totul se va termina într-o singură zi”, subliniază purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Rusia şi-a intensificat bombardamentele asupra Lisiceansk, ultimul bastion al rezistenţei ucrainene în Lugansk

Armata rusă a efectuat bombardamente de amploare marţi dimineaţă în întreaga regiune Lugansk, în estul Ucrainei, dar deosebit de distrugătoare acestea au fost la Lisiceansk, ultimul oraş aflat sub control ucrainean în această regiune de la graniţa cu Rusia, relatează EFE şi Ukrinform.

Serhii Gaidai, şeful administraţiei militare ucrainene a regiunii Lugansk, a confirmat „bombardamentele pe scară largă” din ultimele ore într-un mesaj postat pe contul său de Telegram.

Alţi doi localnici au decedat. O femeie a murit la spitalul din Kramatorsk, unde fusese spitalizată în urmă cu două zile. O altă femeie a fost găsită fără viaţă la Lisiceansk”, a indicat Gaidai, adăugând că medicii au fost nevoiţi să amputeze membrele mai multor persoane spitalizate în urma bombardamentelor de luni asupra Lisiceansk, în care ocupanţii au folosit muniţie cu fragmentaţie. „Ocupanţii continuă asaltul la Lisiceansk dinspre sud şi sud-est. Lupte se dau în prezent în zona situată între Vovcioiarivka şi rafinăria de petrol (de la periferia sudică a Lisiceansk)”, a precizat el. „Ei încearcă să blocheze oraşul din această direcţie şi să preia controlul deplin asupra căilor de transport spre regiunea vecină Doneţk”, a detaliat şeful administraţiei militare ucrainene din Lugansk.

Ruşii au atacat „deliberat” trei staţii de pompare din zonă, iar două poduri şi un tunel rutier ce leagă două părţi separate ale oraşului au fost distruse, potrivit acestuia. În plus, armata rusă „a ţintit o piaţă de mărfuri de aici, un spaţiu unde de regulă se adună mulţi civili. Ruşii pun în practică lichidarea totală a locuitorilor regiunii Lugansk”, susţine responsabilul ucrainean, citat de Ukrinform.

În cursul ultimelor ore, au fost puternic avariate blocuri de locuinţe cu mai multe etaje şi imobile private. Unele cartiere din Lisiceansk au fost supuse bombardamentelor în mod repetat, a afirmat Gaidai, adăugând că se încearcă recuperarea supravieţuitorilor de sub dărâmături ori de câte ori este posibil.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.