Rusia: „Ne dorim o lume egală, fără războaie, fără păcălirea țărilor, fără a incita vreo țară împotriva alteia”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că Moscova vrea o lume „egală, fără războaie” și proiecte de „păcălire” a țărilor unele împotriva altora.

Ne dorim o lume egală, fără războaie, fără proiecte agresive, fără a incita vreo țară împotriva altei țări. Ne vedem locul în această lume ca unul egal„, a spus ministrul, informează TASS.

Lavrov a subliniat că inițiativa președintelui rus Vladimir Putin de a organiza un summit al membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU vizează tocmai realizarea unei astfel de ordini mondiale. „Acum cred că Occidentul își va încetini implementarea. Avem chiar și o astfel de agendă preliminară, am convenit cu prietenii noștri chinezi, iar restul studiază„, a adăugat ministrul.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și-a exprimat speranța că „operațiunea specială rusă” în Ucraina se va încheia cu semnarea unor documente, care să abordeze chestiunile privind statutul neutru al Ucrainei, securitatea și legea privind limba rusă.

„În ceea ce privește dialogul intra-ucrainean, probabil că aceasta este încă treaba ucrainenilor. După ce operațiunea noastră se va finaliza și se va încheia, sper, cu semnarea unor documente cuprinzătoare pe problemele pe care le-am menționat – problemele de securitate. , statutul neutru al Ucrainei cu garanții ale siguranței acesteia. Și, bineînțeles, aducerea cadrului legislativ privind limba rusă, învățământul rus și mass-media rusă într-o normă civilizată „, a spus el sâmbătă, informează TASS.

Lavrov a adăugat că se poate simți cum Washingtonul pune presiune asupra delegației ucrainene în negocierile cu Rusia.

[Președintele ucrainean Volodimir] Zelensky a propus negocieri, a fost de acord președintele nostru. Negocierile sunt în desfășurare, deși delegația ucraineană, în general, le-a început cu deservirea unui număr, apoi dialogul s-a îmbunătățit, deși se simte constant că delegația ucraineană este ‘ținut de mână’, cel mai probabil, americanii, nepermițând să fie de acord cu acele cerințe pe care le consider absolut minime. Cu toate acestea, procesul este în derulare”, a spus ministrul.

Ministrul de Externe al Rusiei, Sergei Lavrov, a declarat că americanii vor să controleze întreaga lume. Ar vrea să arate ca „un salon american”, a spus politicianul rus. Ministrul de Externe consideră că americanii vor să transforme lumea, astfel încât ei să poată lua toate deciziile importante. Sunt numeroase țări care nu doresc să primească ordine de la Unchiul Sam, a adăugat Lavrov, potrivit Sky News.

Sergei Lavrov a mai declarat că „sancțiunile ne vor face mai puternici” și „că am pierdut orice speranță că ne putem baza pe vest”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *