Rusia cere ca Facebook să fie declarată „organizație extremistă”

Parchetul General al Federației Ruse a trimis o cerere la instanță pentru recunoașterea Meta Platforms Inc. organizație extremistă.

În conformitate cu Legea federală Cu privire la combaterea activităților extremiste, Parchetul General al Federației Ruse a depus o petiție la tribunal pentru a recunoaște Meta Platforms Inc. ca organizație extremistă și a interzice activitățile sale pe teritoriul Federației Ruse”, a declarat vineri Parchetul General al Federației Ruse, informează Interfax.

În plus, autoritatea de supraveghere a spus, „în legătură cu prezența semnelor de infracțiuni prevăzute de partea 2 a articolului 205.2 din Codul penal al Federației Ruse (propaganda terorismului) și paragraful a) din partea 2-a articolului 282. din Codul Penal al Federației Ruse (incitarea la ură și dușmănie cu amenințarea la violență)” în Comitetul de Investigații al Federației Ruse a trimis materiale pentru a rezolva problema urmăririi penale. Anterior, s-a raportat că Facebook și Instagram vor ridica interdicția privind apelurile la violență împotriva armatei ruse în postări. Duma de Stat din Rusia a cerut Procurorului General și Comitetului de Investigație al Federației Ruse să evalueze această decizie Meta, iar RKN a cerut un răspuns prompt din partea companiei cu privire la noile reguli de moderare a conținutului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *