Rusia AMENINȚĂ direct Europa cu TĂIEREA gazelor: „Avem dreptul să răspundem”

Vicepremierul Rusiei a declarat că țara sa are dreptul de a lua măsuri care să „reflecte” sancţiunile impuse economiei, amenințând astfel cu oprirea alimentării cu gaze a Europei. Rusia a ameninţat că va întrerupe livrările de gaze naturale către Europa prin intermediul gazoductului Nord Stream 1, ca parte a răspunsului său la sancţiunile impuse din cauza invaziei din Ucraina, o măsură care ar putea accentua turbulenţele de pe pieţele de energie şi ar putea duce la o nouă creşterea preţurilor de consum.

Rusia are dreptul de a lua măsuri care să „reflecte” sancţiunile impuse economiei ruse, a declarat vicepremierul Alexander Novak – care este, de asemenea, responsabil cu afacerile energetice – într-un discurs televizat luni. El a precizat că nu a fost luată încă nicio decizie de închidere a Nord Stream 1, iar conducta funcţionează în prezent „la capacitate maximă”, relatează Bloomberg.

Comentariile vin după o zi de oscilaţii nebuneşti pe pieţele europene de gaze, preţurile crescând la un moment dat cu aproape 80%, pe fondul temerilor legate de întreruperea livrărilor din Rusia.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *