Rusia amenință că VA RUPE legăturile cu Statele Unite

Rusia susține că ar putea rupe legăturile cu SUA și trimite o serie de amenințări, după ce președintele Statelor Unite l-a numit pe Vladimir Putin „criminal de război” și „dictator criminal”. Ambasadorul SUA la Moscova a fost convocat de către ministrul rus de Externe și informat cu privire la declarațiile președintelui Biden. Rusia l-a informat pe ambasador cu privire la faptul că legăturile dintre cele două țări sunt pe punctul de a fi rupte. Președintele SUA l-a numite pe Vladimir Putin „criminal de război” și „dictator criminal”, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, scrie Reuters.

Afirmațiile lui Biden au fost făcute săptămâna trecută, în timpul unei conferințe de presă și au stârnit un val de critici din partea Kremlinului. Totuși, la doar câteva zile șeful de la Casa Albă l-a numit pe președintele Rusiei „ucigaș pur care duce un război imoral împotriva poporului ucrainean”.

Declarațiile lui Joe Biden vin în contextul în care Rusia a început invazia în Ucraina în data de 24 februarie 2022, iar în timpul conflictului armata rusă a atacat spital de copii, culoare pentru evacuarea civililor, o maternitate și mai multe blocuri și clădiri rezidențiale.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Peskov a spus că declarațiile președintelui SUA sunt „absolut inacceptabile și impardonabile”. „Moscova aude şi vede ceea ce au devenit deja declaraţii zilnice făcute de preşedintele Biden, care sunt, de fapt, insulte personale la adresa lui Putin (…) Ţinând cont de iritabilitatea, oboseala şi neatenţia preşedintelui Biden, care duc la astfel de declaraţii agresive, nu vom da aprecieri clare ale cuvintelor sale, pentru a nu provoca mai multă agresivitate”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Moscova.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *