RUPTURĂ între MAI și sindicate! Vela: „Și-au făcut legi favorabile!” Coarnă (SNPPC): „Nu facem legi, ci Parlamentul. Ministrul, care e parlamentar, trebuie să știe asta…”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că polițiștii și sindicatele din MAI și-ar fi construit legi favorabile astfel încât o faptă administrativă sau disciplinară să fie clasată dacă au trecut șase luni de la săvârșirea acesteia. Ministrul spune că a fost o prietenie astfel încât să fie tărăgănată cercetarea.

CITEȘTE ȘI:

„De-a lungul timpului, poliţiştii şi sindicatele au avut grijă să îşi facă legi favorabile, adică dacă au trecut şase luni de la faptă, ea se clasează. Fac referire la toate faptele pe care poliţiştii le fac din punct de vedere administrativ sau disciplinar. A fost aşa o prietenie în acest minister ca să se tărăgăneze cercetarea şi concluziile Corpului de Control să fie propuse ministrului spre aprobare într-o comisie exact la limita maximă a celor şase luni. Şi dacă au trecut cele şase luni, comisia a constatat şi a propus ministrului clasarea pentru că au ieşit din termen. (…) Corpul de Control a fost sesizat, a tărăgănat controlul timp de cinci luni și jumătate, în ultima parte a celei de-a șasea luni au propus ministrului să dea Ordin – doamnei Carmen Dan -, să facă acea comisie de analiză a controlului. Comisia s-a întrunit în data de 9 și a exprimat termenul în data de 6 și atunci ministrul nu a putut decât să claseze actul de control. Așadar, un inspector-șef de poliție din România face acte politice, poliție politică, se implică pe față, cu probe, cu termene și tot politic de la nivelul ministerului este ținut în palmă și apărat sau protejat”, a spus Vela.

De partea cealaltă, sindicatele sunt dezamăgite de abordarea ministrului. De exemplu,  președintele Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, ne-a precizat faptul că speră ca aceste declarații să fie unele nefericite, de moment și să nu reprezinte o barieră în privința colaborării dintre minister și sindicate.

„Sindicatele nu fac legi, doar propun amendamente! Unica entitate legiuitoare este Parlamentul României și domnul ministru ar trebui să știe asta, că a fost și este parlamentar… Este într-o mare eroare, sper să își revină! Cred că a făcut aceste declarații într-un context politic… Dacă privea cu atenție la contextul politic și la declarațiile pe care le-a făcut cu privire la războiul cu cei care încalcă legea, cu privire la numirea domnului Dancu, la Constanța, de exemplu; la Călărași – inspectorul șef Iorga Marian, unde sunt aspecte de natură penală. Eu am avut întâlniri cu domnul ministru vineri, duminică, la sediul Guvernului – atunci când a fost și domnul Ludovic Orban… Eu sper să fie doar niște declarații nefericite, sper să putem construi și să nu fie o barieră… O să încerc să îl conving pe domnul ministru că sindicatele nu fac legi, legile le fac Parlamentul!”, a spus Coarnă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *