RUPTURĂ în PNL, din cauza românilor repatriați. Primarul liberal de la Eforie: „Trăiesc un sentiment de FURIE și NEPUTINȚĂ!”

Au fost scântei mari în ședința de vineri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Sub coordonarea prefectului George Niculescu s-a aprobat repatrierea, la Constanța, a 1.500 de români din zona roșie a Italiei, în mai multe zboruri, primul dintre ele fiind programat pentru sâmbătă.

227 de cetățeni români au aterizat, sâmbătă, pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța. Potrivit Instituției Prefectului, imediat a fost activată procedura de intrare în carantină instituționalizată. Prefectul George Niculescu a transmis faptul că s-a asigurat că stocul de kituri de testare este suficient, personalul medical este pregătit să acționeze, iar infrastructura de transport și cazare din județul Constanța este disponibilă pentru concetățenii care au sosit astăzi.

„Deciziile luate sunt în conformitate cu procedurile de maximă securitate sanitară și niciun constănțean nu va avea de suferit. Totodată, suntem în dialog permanent cu Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, ca să ne asigurăm că românii care vor sosi în zilele următoare pe AIMK Constanța să poată fi carantinați și în județele lor de reședință”, a transmis prefectul Niculescu.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat faptul că, în cursul zilei de astăzi au revenit în țară 227 de cetățeni români, fiind vorba de primul transport, punctând faptul că „sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei”.

Sosirea acestora pe litoralul românesc a ostilizat opinia publică, alături de mai multe autorități. Mai multe detalii relatate de TOMIS NEWS, disponibile AICIAICIAICIAICI și AICI!

O parte dintre acești carantinați vor ajunge la Hotel Dunărea, din Eforie. Primarul liberal al orașului, Robert Șerban, a răbufnit sâmbătă, când a aflat că este nevoit să devină gazdă pentru români repatriați, a punctat faptul că nu a fost consultat pe acest subiect și că… este în căutare de soluții:

CAUT SOLUȚII! Eu și familia mea locuim în acest oraș și ceea ce îi îngrijorează pe eforieni, mă îngrijorează și pe mine. V-am cerut de fiecare dată să respectați legea, v-am cerut să aveți încredere în cei care vă conduc, în cei pe care i-ați ales. O spun cu tristețe, trăiesc acum un sentiment de amărăciune, de furie și neputință. Peste capul meu, fără a fi consultat, fără a putea să vă întreb la rândul meu pe dumneavoastră, Eforie poate, atenție! spun poate deveni zonă de carantinare. Știu, e situație de urgență în România, hotărârile le iau alții, dar oamenii, dorințele lor, nu mai există? Eforienii sunt îngrijorați de soarta lor, dar nu-i uită pe ceilalți, sunt solidari cu cei care se întorc în România. Firesc, îmi cer să le răspund la o întrebare: noi, cei din Eforie, nu existăm, nu ne întreabă nimeni, nimic? Vă răspund: nu am fost consultat dacă sunt de acord cu carantinarea persoanelor la Eforie. La București decizia a fost luată de CNSU; nu am fost întrebat dacă am vreo soluție pentru această problemă și ce măsuri pot fi luate; nu știu cum a ajuns o anumită unitate turistică din Eforie pe lista spațiilor destinate carantinării. Repet! Caut soluții, aștept sugestii! Am încredere că există o rezolvare”, a transmis primarul Robert Șerban.

Nu a fost singura reacție din Eforie. Fostul senator Christian Gigi Chiru și fost candidat la Primăria Constanța în 2016 și 2012, domiciliat în Eforie, a transmis faptul că dezaprobă găzduirea românilor repatriați în stațiune, întrucât „vor aduce prejudicii locuitorilor și turismului local”.

„Categoric este o decizie gresita, a autoritatilor locale. Dezaprob gazduirea in Eforie, a persoanelor venite din zonele infestate ale Europei! Cu tot dragul , trebuiau carantinati in afara zonelor turistice. Prejudiciile aduse locuitorilor si turismului local sunt uriase, pe termen scurt, mediu si lung! Rog factorii responsabili, sa renunte la aceasta decizie”, a transmis Chiru.

Similare:

BILANȚ CORONAVIRUS: 59 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. 367 în total, în România! La Constanța: 25 de cazuri confirmate

Bourceanu (Corpore Sano Techirghiol): „Nu deveniți PENALI instigând la REVOLTĂ! Trebuie respectate deciziile Guvernului. Românii repatriați vor fi CARANTINAȚI”

Propunerile lui Cupșa (CERONAV) pentru deblocarea transportului maritim: „Navigatorii trebuie desemnați drept PERSONAL ESENȚIAL

Răspândirea coronavirus, combătută în marile orașe din zona de sud-est cu… dezinfectarea străzilor. Topul primăriilor responsabile

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: „Nu avem NICI UN CAZ cu evoluție gravă. Medicii vă roagă să STAȚI ACASĂ!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.